Moneda nationala s-a apreciat mai accentuat in a doua parte a sesiunii interbancare de joi, iar cotatiile au coborat sub 4,36 lei/euro, intr-o piata cu volume de transfer in scadere, spun dealerii.
In jurul orei 16:30, bancile cotau euro la 4,3580 - 4,3600 lei, in scadere fata de nivelul de la aceeasi ora de miercuri, cand bancile schimbau euro la 4,3750 - 4,3760 lei, noteaza Mediafax.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,3680 - 4,3700 lei, iar in prima parte a zilei cursul a ramas aproape de acest nivel.

Leul a inceput sa se aprecieze inca de miercuri, evolutie sustinuta de intrari suplimentare de fluxuri straine inainte de includerea oficiala a obligatiunilor emise de Romania intr-un indice important al pietelor emergente, potrivit dealerilor.

"Cum aprecierea leului a fost cuplata cu scaderea randamentelor pe segmentul 2-5 ani din piata secundara a titlurilor de stat in lei, credem ca aceasta este legata de intrarile jucatorilor straini in aceste instrumente ale datoriei guvernamentale", potrivit analistului ING Bank Mihai Tantaru.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,3698 lei/euro, in scadere cu 0,47 bani fata de miercuri. In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,3745 lei/euro.

Leul a continuat sa se aprecieze si in raport cu dolarul american, cursul de referinta coborand cu 0,63 bani, la 3,3345 lei/dolar.

Paritatea leu/franc elvetian a scazut la 3,5796 unitati, de la nivelul din ziua anterioara, de 3,5882 lei/franc.

Cursurile leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

Dobanzile afisate miercuri de banci pentru sumele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) pe termen de o zi au scazut usor, de la 5,03% - 5,53% la 4,98 - 5,48% pe an.

Dobanzile pentru plasamentele pe termen de o saptamana au coborat de asemenea usor, de la 5,16% - 5,66% la 5,11 - 5,61% pe an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri