BCR si Banca Europeana de Investitii (BEI) au semnat un contract de imprumut in valoare de 50 de milioane euro destinat finantarii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), societatilor cu capitalizare de piata medie si entitatilor publice din Romania.
Imprumutul BEI va cofinanta proiecte care vor contribui la dezvoltarea regionala si la productivitatea IMM-urilor si a societatilor cu capitalizare de piata medie din Romania implicate in industrie si servicii.

Investitiile privind eficienta energetica intreprinse de IMM-uri vor primi, de asemenea, sprijin de la Comisia Europeana (CE) in cadrul Facilitatii de Finantare a IMM-urilor, Sectiunea privind Eficienta Energetica, care prevede cooperarea dintre BEI si CE pentru reducerea emisiilor de CO2 provenite din industrie si constructii.

Impreuna cu creditele acordate anterior, BEI a oferit pana acum 300 milioane euro BCR pentru finantarea proiectelor prioritare.

Din 2000, BCR a fost implicata in sprijinirea IMM-urilor, pentru dezvoltarea unor proiecte viabile prin scheme competitive de finantare, impreuna cu parteneri internationali. BCR a finantat pana in prezent peste 10.000 de astfel de proiecte, pentru care valoarea co-finantarii trece de 1 miliard de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri