Creditele ipotecare ataca segmentul de lux. BCR, cea mai mare banca din Romania, a dat tonul anuntand majorarea plafonului de acordare a unui credit ipotecar pana la un milion de euro
Creditele imobiliare ipotecare ataca segmentul de lux. BCR, cea mai mare banca din Romania, a dat tonul anuntand in cadrul salonului bancar ExpoInvest majorarea plafonului de acordare a unui credit ipotecar pana la un milion de euro. Banca ofera si un credit de consum garantat cu ipoteca in valoare de pana la 500.000 euro.

Oficialii BCR apreciaza ca acest produs merge foarte bine pentru ca nu se urmareste obiectul creditului; atata vreme cat se aduce un imobil ca garantie, clientul poate face orice cu banii, transmite Amos News. Considerat viitorul bancilor romanesti, creditul ipotecar imobiliar are acum o pondere destul de redusa.

Astfel, daca in tarile europene imprumuturile imobiliare ipotecare detin aproximativ 70% din totalul creditarii, in Romania ponderea acestora este de numai 24%. De la veniturile mici si pana la conditiile de multe ori exagerate impuse de banci, cauzele "subdezvoltarii" creditului imobiliar sunt destul de numeroase. Totusi, o parte semnificativa a bancherilor si analistilor financiari anticipeaza o dinamica agresiva a imprumuturilor imobiliare dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Prohibit majoritatii

Pentru a putea accesa un credit imobiliar, rata lunara nu trebuie sa depaseasca 35% din venitul contractantului. Aplicand aceasta regula unui credit de 1 milion de euro, fie el si ipotecar, o sa constatatati ca venitul necesar pentru a beneficia de o astfel de finantare depaseste 25.000 de euro. Comentariile sunt inutile, insa pentru un top manager in comunicatii, sa spunem, este, fara indoiala, o optiune.

Astfel, intr-un clasament realizat de revista Biz se arata ca un manager care activeaza in Romania poate beneficia de un pachet salarial maxim ce depaseste 750.000 de euro pe an.

Alpha Housing 825, pana la 500.000 de euro

Alpha Bank ofera si ea un credit cu valoare maxima ridicata. Produsul Alpha Housing 825 are un plafon maxim de acordare de 500.000 de euro. Perioada de rambursare variaza intre 5 si 25 de ani, dobanda fiind de 8,9% pe an pentru lei si respectiv 6,9% pe an pentru euro la creditul ipotecar cu dobanda fixa in primii doi ani si apoi variabila. Comisionul de acordare este de 2%, comisionul de retragere 0,5%, iar daca alegeti sa rambursati anticipat creditul veti plati un comision de 4% in primii patru ani si 2% dupa.

Bancpost si Romexterra sunt alte doua banci care acorda credite ipotecare de pana la 500.000 de euro. Prima dintre ele cu o dobanda variabila la lei de 9%, iar la euro fixa de 6,9% si variabila de 9%. Romexterra impune o limita minima de 5.000 de euro cu o dobanda variabila de 10,5% pe an.

Clienti ar fi

Un top manager care activeaza in Romania poate ajunge la un pachet salarial maxim ce depaseste 750.000 euro pe an, se arata intr-un clasament al celor mai bine platite 35 de functii de top management din economia locala, realizat de revista de afaceri Biz in colaborare cu reputate companii de resure umane din Romania, precizeaza Wall-Street. Conform specialistilor, cele mai mari salarii se inregistreaza in industria telecomunicatiilor. In varful clasamentului se plaseaza functia de CEO (Chief Executive Officer) in companie de telecomunicatii, al carui salariu net anual poate oscila intre 120.000 - 360.000 euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri