Cuantumul dividendelor Erste Bank a fost majorat la valoarea de 0,55 euro pe actiune pentru anul financiar 2005, ceea ce reprezinta o crestere a valorii dividendelor cu 10 procente, fata de anul financiar 2004, informeaza Rompres.

Decizia a fost luata in cadrul intalnirii Anuale Generale a actionarilor Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG ce a avut loc la Viena in data de 19 mai.

Astfel, incepand cu 24 mai 2006, actiunile Erste Bank vor fi cotate excluzand dividendele curente. in acelasi timp, noile actiuni generate de emisiunea de actiuni din ianuarie 2006 (ISIN AT 0000506217), ce nu generau dividende pentru anul 2005, vor fi cotate impreuna cu actiunile deja listate la bursele de valori din Viena si din Praga (ISIN AT 0000 652011).

Potrivit Erste Bank, data platii dividendelor pentru anul 2005 (cupon nr. 18) va fi 26 mai 2006. De asemenea, in cadrul intalnirii Anuale Generale, Gabriela Zuna-Kratky, presedinte al "Technisches Museum" din Viena, a fost aleasa in Comitetului de Supraveghere al Erste Bank. Aceasta il va inlocui pe Werner Hutschinsky, care s-a retras din Consiliul de Supraveghere, intrucat a atins varsta maxim admisa pentru membrii consiliului.

Nu in ultimul rand, au fost aprobate de majoritatea Adunarii generale a actionarilor rapoartele Consiliului Managementului si ale Consiliului de Supraveghere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri