Moneda nationala s-a depreciat usor in prima parte a sesiunii interbancare de joi, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta in crestere cu 1,46 bani, la 4,4178 lei/euro.
In sesiunea de miercuri, cursul s-a plasat la 4,4032 lei/euro, noteaza Mediafax.

Cursul pentru dolarul american a continuat sa urce, cu 0,78 bani, la 3,4497 lei/dolar, ajungand astfel la un nou maxim de dupa 13 decembrie, cand dolarul a fost cotat la 3,4522 lei.

Totodata, cursul pentru francul elvetian a crescut usor, la 3,6223 lei/franc.

Cursurile leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

In debut, euro era schimbat pentru 4,4115 - 4,4145 lei, in scadere usoara fata de nivelul de la finalul sesiunii precedente, cand schimburile se perfectau la 4,4165 - 4,4170 lei/euro.

In prima parte a zilei, cotatiile au urcat treptat spre 4,42 lei/euro.

Leul s-a depreciat miercuri, in linie cu valutele din regiune, din cauza planului de salvare a Ciprului si a incertitudinilor politice din Italia, dupa ce liderul Partidului Democratic din Italia a exclus posibilitatea de a forma un guvern de coalitie.

In sesiunea de joi, sentimentul de pe burse s-a imbunatatit usor, dupa ce avansul neasteptat al vanzarilor de retail din Germania a mai calmat temerile investitorilor privind agravarea crizei datoriilor din zona euro.

Dobanzile afisate joi de bancile comerciale pentru depozitele in lei atrase pe termen de o zi se plasau la 4,56 5,06%, aproape de nivelul de miercuri. In acelasi timp, randamentele pentru plasamentele pe o saptamana au urcat de la 4,56 - 5,06% la 4,64 - 5,14%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri