Banca Transilvania (TLV) va lansa o emisiune de obligatiuni convertibile in actiuni si cu scadenta la sapte ani, prin care vrea sa imprumute 30 milioane euro, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital.
Prospectul de emisiune a fost aprobat joi de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Obligatiunile vor putea fi subscrise de actionari in perioada 9 aprilie - 8 mai, iar titlurile ramase la finalul acestei etape vor fi scoase la vanzare intr-o noua etapa, in intervalul 9 - 21 mai.

In a doua etapa, obligatiunile vor putea fi cumparate atat de International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale si actionar al Bancii Transilvania, cat si de investitori institutionali.

IFC a intrat in actionariatul Bancii Transilvania in anul 2009, cand a printr-o conversie a unor obligatiuni a ajuns sa detina 3,54% din actiuni.
Obligatiunile Bancii Transilvania vor avea o dobanda variabila, de 6,25 puncte procentuale peste rata EURIBOR la sase luni, situata in prezent la 0,33%.
Emisiunea de obligatiuni a fost aprobata de actionari in luna aprilie a anului trecut, iar conditiile generale ale emisunii au fost publicate in luna octombrie pe site-ul bancii. In conditiile generale ale emisiunii era prevazuta o dobanda variabila calculata in functie de EURIBOR la sase luni, situata in prezent la 0,33%, plus 6 - 6,25 puncte procentuale.

"Perioada optiunii de conversie va incepe la 15 luni dupa emisiunea de obligatiuni si va expira la data care survine mai tarziu dintre (a) data de scadenta a obligatiunii; si (b) data finala de rambursare a obligatiunii. Pretul de conversie va fi determinat ca si pretul mediu ponderat cu volumul tranzactiilor pentru 90 zile de tranzactionare anterioare datei de conversie, luand in considerare operatiunile Bursei de Valori Bucuresti pe piata regulata, ajustate pentru orice operatiune de fractionare a actiunilor", se arata in conditiile generale aprobate in octombrie de actionari.

Cea mai recenta emisiune de obligatiuni convertibile a Bancii Transilvania a fost in 2005, cand banca a emis obligatiuni cu o maturitate de cinci ani prin care a atras 24,1 milioane dolari.

Cei mai mari actionari ai bancii sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri si Bank of Cyprus, cu 9,9%. Printre actionarii semnificativi se regaseste SIF Moldova (5%), presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila, si International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale.

Banca are un capital social de 1,903 miliarde lei, divizat in 1,093 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Actiunile bancii au fost oprite de la tranzactionare la ora 13:15, prin decizia CNVM, pentru informarea investitorilor cu privire la detaliile din oferta de obligatiuni pe care o va derula banca. La momentul respectiv, actiunile Bancii Transilvania erau in stagnare la pretul de 1,44 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea institutiei de credit este de 2,74 miliarde lei (618,8 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri