Preturile pentru bancile scoase la vanzare in prezent sunt inca sus, in pofida crizei financiare, spune Traian Baicu, directorul executiv al TBI Bank, cea mai recenta banca de pe piata romaneasca. Israelienii de la TBI au vrut sa cumpere o licenta bancara in Romania inainte de criza, dar s-au lovit de preturile ridicate cerute la vremea respectiva de potentialele tinte.
Baicu a explicat intr-un interviu acordat wall-street.ro ca grupul israelian avea in plan sa intre pe piata locala inca din 2002, dar "din diverse motive nu s-a intamplat nimic pana acum".

"Dificultatile au fost legate de pretul pe care il cereau posibilele tinte, iar ulterior a intervenit si criza, la sfarsitul anului 2008, iar aceste planuri au fost puse pe hold", a adaugat directorul TBI Bank.

Intrebat despre preturile pe care bancile scoase la vanzare le cer in prezent, Traian Baicu a precizat ca si acum acestea sunt destul de sus, desi a trecut o criza financiara peste sistemul bancar.

Cu privire la Bank of Cyprus, el a subliniat ca TBI nu este interesata de o achizitie, nefiind pe profilul bancii, in contextul in care TBI Bank s-a orientat pe sectorul IMM si pe retail.

Citeste interviul complet despre planurile TBI Bank. Ce arme scoate in fata cea mai noua banca din Romania pentru atragerea de clienti?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri