Depozitele inregistrate de BCR Banca pentru Locuinte la finele anului trecut totalizeaza circa 1,4 miliarde lei, in crestere cu peste 60% fata de anul anterior, iar creditele trase de clientii bancii au fost de 45,2 milioane lei, fata de aproape 4 milioane lei in 2011.
Activele BCR BpL erau la finele anului trecut de aproximativ 1,5 miliarde lei, cu 58% mai mult fata de finalul anului 2011. Numarul de clienti a crescut de la 250.000 la 304.000, scrie Mediafax.

"Desi mediul economic a continuat sa fie dificil, clientii BCR Banca pentru Locuinte au continuat sa economiseasca si sa investeasca pentru imbunatatirea locuintelor. Astfel, depozitele atrase de banca au inregistrat cresteri de 63% fata de finalul anului 2011, iar creditele trase in cursul anului 2012 au fost de 11 ori mai mari decat cele din anul 2011, cu un ritm lunar de crestere de circa 20% in cea de-a doua parte a anului", a declarat intr-un comunicat Carmen Schuster, vicepresedinte BCR Banca pentru Locuinte.

Banca ocupa locul 25 in topul sistemului bancar in functie de active, urcand de pe a 30-a pozitie, evolutie influentata in special de cresterea volumului depozitelor atrase de la clienti.

Portofoliul de contracte de economisire-creditare al BCR Banca pentru Locuinte a urcat cu peste 20%, la 304.000, suma medie contractata de catre clienti crescand de la 38.000 lei in 2011 la 41.000 lei.

"Fata de creditele trase in cursul anului 2011 (3,95 milioane lei), creditele trase in cursul anului 2012 au fost de 11 ori mai mari (45,2 milioane lei).

Portofoliul total de credite al BCR Banca pentru Locuinte se ridica la finalul anului 2012 la aproximativ 49 milioane lei", se mentioneaza in comunicat.

BCR Banca pentru Locuinte, din grupul BCR, detinut de Erste, acorda finantare pentru investitii in domeniul locativ, precum modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau constituirea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

"Sistemul de economisire-creditare este perceput de clienti din ce in ce mai atractiv prin beneficiile cumulate ale etapelor sale, respectiv prin castigurile obtinute in faza de economisire, dar si de posibilitatea de a obtine un credit avantajos, in lei, cu dobanda mica si fixa pe toata perioada derularii sale. Sistemul este foarte stabil, nu este afectat de riscul valutar, dobanzile nu fluctueaza, ratele creditului sunt fixe pe toata perioada contractului, ceea ce constituie avantaje majore pentru romanii care isi fac planuri pe termen mai lung pentru imbunatatirea confortului locativ", a declarat Schuster.

Conform statisticilor BCR BpL, peste 40% dintre romani au economisit in cursul anului 2012, fata de 23% in 2010 si 36% in 2011. Sumele medii economisite au crescut in ultimii ani, la circa 116 euro/luna in 2012.

Circa 68% dintre romani vor sa investeasca in imbunatatirea conditiilor locative in urmatorii cinci ani, iar 38% au planuri de imbunatatiri locative in urmatoarele 12 luni.

Clientii care incheie un contract de economisire-creditare si economisesc o perioada de timp au ulterior posibilitatea accesarii unui credit cu dobanda fixa. In fiecare an, clientii primesc la depunerile efectuate in anul respectiv o prima de stat de 25% pe an, pana la 250 de euro, la care se adauga dobanda bancii.

In acest domeniu activeaza, pe langa BCR BpL, si Raiffeisen Banca pentru Locuinte, parte a grupului austriac Raiffeisen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri