De astazi se da startul unei noi etape a programului guvernamental Mihail Kogalniceanu, astfel ca intreprinderile mici si mijlocii care au nevoie de finantare pot aplica pentru obtinerea unui credit de pana la 400.000 de lei, cu dobanda subventionata de stat si cu garantii de stat de pana la 80%, potrivit Adevarul.
Fata de etapele precedente ale programului guvernamental, cea din 2013 a suferit unele modificari, iar acestea sunt in sprijinul IMM-urilor. Conform noilor prevederi, valoarea maxima a creditului pe care o IMM il poate accesa pe an a fost majorata. Concret, suma a crescut de la 125.000 de lei la 400.000 de lei/IMM/an.

Astfel, creste si valoarea garantiei creditului (garantia acordata de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii - FNGCIMM). Fondul va garanta maximum 80%, dar nu mai mult de 320.000 de lei din din valoarea creditului, pana acum suma maxima fiind 100.000 de lei.

Citeste mai mult despre acest subiect pe Adevarul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri