Barbatii sunt mai interesati decat femeile sa achizitioneze produse financiare, fie ca vorbim despre leasing, depozite sau credite, arata datele centralizate de Efin.ro.
Astfel, o pondere de 56.63% dintre persoanele care au aplicat pentru un produs in primele trei luni ale acestui an au fost de sex masculin.

Acest lucru se datoreaza si faptului ca in multe familii, barbatii au inca salarii mai ridicate decat femeile si in consecinta ei pot obtine credite mai mari pe baza salariului.

Tinerii si persoanele cu venituri mici si medii sunt cele mai dornice sa contracteze produse ale bancilor sau institutiilor financiare nebancare, in special credite, in conditiile in care au nevoie de bani pentru investitii si consum, pe care nu le pot satisface pe termen scurt din veniturile curente.

Astfel, aproximativ 40% dintre aplicanti au varsta cuprinsa intre 20 si 30 ani, iar 35.53% intre 30 si 40 de ani. Interesul pentru produsele institutiilor financiare scade odata cu inaintarea in varsta. In ceea ce priveste veniturile, peste 25% dintre aplicanti au salarii cuprinse intre 501 si 1.000 lei, iar 24.59% intre 1.001 si 1.500 lei.

Majoritatea aplicantilor au contract de munca pe perioada nedeterminata (89.47%), 7.86% pe perioada determinata, iar 2.67% nu au contract de munca.

Cele mai multe dintre persoanele care au aplicat pentru un produs bancar pe site-ul mentionat in primele trei luni din acest an s-au orientat catre un credit de nevoi personale (34.75%). Pe locurile doi si trei in topul aplicatiilor se situeaza creditele Prima Casa (12.01%) si creditele rapide (10.55%).

In ceea ce priveste economisirea, doar 2,15% dintre vizitatorii portalului financiar Efin.ro au aplicat pentru un depozit la termen. Acest procent reflecta atat interesul in scadere pentru economisire, cat si faptul ca mediul online este utilizat mai putin pentru astfel de operatiuni.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri