EximBank si grupul Agricover au incheiat un acord de finantare in cadrul caruia banca va acorda Agricover Credit IFN un imprumut in valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro) pentru asigurarea resurselor necesare finantarii agriculturii.
"Parteneriatul cu Agricover completeaza competentele tehnice ale EximBank prin echipa mobila de vanzari Agricover Credit IFN care detine expertiza financiara in relatia cu fermierii. Aceasta colaborare ne permite o finantare indirecta semnificativa a fermierilor locali in conditii de maxima eficienta. EximBank este capabila sa multiplice acest model de finantare, care incurajeaza consolidarea agribusiness-ului romanesc, si in alte domenii de activitate pentru ca, desi suntem inca perceputi ca banca exportatorilor, in acest moment portofoliul de produse ne permite sa sustinem orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne", a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank.

Grupul Agricover se plaseaza ca un integrator intre fermieri si industria alimentara, avand peste 3.000 de clienti fermieri - care detin circa o cincime din totalul suprafetelor arabile utilizate din Romania - si peste 110 clienti in industria procesatoare - de la morarit si panificatie, pana la furaje si industria carnii.

"Agricover promoveaza un model de afaceri bazat pe managementul lantului valoric productie agricola - trading - procesarea produselor agricole. In plus, prin Agricover Credit IFN, se sustine dezvoltarea fermierilor acordandu-le acestora ceea ce ei au nevoie cel mai mult in acest moment - finantarea capitalului de lucru si de investitii, asigurand astfel prin sinergiile de grup toti factorii cheie pentru un ciclu agricol profitabil. Cu EximBank ca partener vom putea continua dezvoltarea de produse si servicii financiare inovatoare, sa oferim solutii complete, integrate atat fermierilor, cat si industriei alimentare", a spus Robert Rekkers, director general Agricover Credit IFN.

Grupul intentioneaza ca in perioada urmatoare sa-si extinda operatiunile si in afara Romaniei, prin dezvoltarea diviziei pe care o detine deja in Bulgaria si prin deschiderea altora noi in tarile vecine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri