Segmentul de custodie al ING, cumparat recent de Citibank, este unul profitabil, decizia grupului olandez fiind luata ca urmare a revizuirii strategice a portofoliului de afaceri. Tranazactia anuntata vineri de Citi reconfirma angajamentul bancii americane fata de Europa Centrala si de Est, a declarat, pentru wall-street.ro, Sebastian Kucharek, director Clienti si Servicii Tranzactii Globale in cadrul Citi.
"Citi este lider pe segmentul de servicii de custodie in Europa, iar aceasta achizitie reconfirma angajamentul Citi fata de CIS/ CEE (Comunitatea Statelor Independente/Europa Centrala si de Est), reteaua proprie de servicii de custodie extinzandu-se la 62 de piete la nivel global, dupa finalizarea tranzactiei", a spus Kucharek.

Divizia Citi Securities and Fund Services a incheiat un acord pentru preluarea segmentului de custodie si servicii pentru valori mobiliare al ING de pe sapte piete din Europa Centrala si de Est (CEE), obiectul tranzactiei fiind reprezentat de active in valoare de 110 miliarde de euro aflate in administrare, potrivit anuntului facut vineri de banca americana.

Citi a anuntat in decembrie anul trecut ca va iesi de pe segmentul de retail in Romania, iar in martie a perfectat cu Raiffeisen Bank vanzarea portofoliul de clienti cu depozite, carduri si credite de nevoi personale, ridicand astfel suspiciuni ca interesul bancii americane pentru Romania va scadea.

Citi a mai integrat cu succes in 2005 operatiunile de custodie de custodie achizitionate de la ABN Amro pe mai multe piete din Europa si Asia (Olanda, Rusia, Grecia, India, Indonezia, Coreea de Sud, Polonia si Taiwan).

Acum, procesul se va repeta cu operatiunile de custodie ale ING, care vor fi integrate platformei globale a Citi.

De asemenea, oficialul bancii a precizat ca exista o sinergie puternica intre Citi si ING in ceea ce priveste prezenta regionala in CIS/CEE, precum si profilul clientilor cheie.

"Asadar, avem incredere ca aceasta tranzactie ne va spori capacitatea de a oferi servicii consecvente la nivel global, excelenta in executie precum si expertiza pe pietele locale", a mai spus Sebastian Kucharek (foto).

Intrebati daca extinderea segmentului de custodie si a serviciilor pentru valori mobiliare, ca urmare a tranzactiei cu ING, poate influenta activitatea Citi in ceea ce priveste ofertele publice la care participa in Romania, reprezentantii bancii au subliniat ca aceasta achizitie va duce la o capacitate sporita de a deservi obiectivele clientilor institutionali.

"In ceea ce priveste activitatea Citi pe piata de capital, ne pastram angajamentul fata de Romania si regiunea CEE/ CIS. In masura in care piata din Romania va oferi oportunitati atractive pentru participarea in oferte publice initiale si oferte publice secundare, Citi va fi interesata sa sprijine aceste tranzactii, indiferent de sector – public sau privat", a spus, pentru wall-street.ro, si Marius Dorner, director Departament Clienti Companii Mari si Sector Public in cadrul Citi Romania.

De altfel, Tibor Pandi, CEO al Citi Romania, atragea atentia, intr-un interviu exclusiv, ca Hidroelectrica, Romgaz si alte companii de asemenea dimensiuni sunt foarte interesante pentru investitorii straini.

"Sunt multi bani care incearca sa isi gaseasca un loc pentru a fi plasati. Mediul actual este de asa natura incat ratele de dobanda sunt foarte mici, in Germania si Elvetia acestea fiind chiar negative", a avertizat CEO-ul Citi Romania.

Sursa foto: LinkedIn
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri