Banca Transilvania (TLV) a inregistrat in primul trimestru un profit net de 84,4 milioane lei (19,2 milioane euro), in scadere cu 8% fata de perioada similara a anului trecut, iar activele totale au crescut cu 2% fata de finalul anului trecut, la 30,17 miliarde lei.
In primele trei luni ale anului trecut, banca a consemnat un profit net de 91,8 milioane lei. La finalul anului trecut, banca avea active totale de 29,57 miliarde lei, informeaza Mediafax.

Banca a constituit in primul trimestru provizioane provizioane de 75,69 milioane de lei, in scadere cu 9,6% fata de perioada similara din 2012.

"Rezultatele BT pe primul trimestru sunt conforme cu asteptarile noastre, fiind obtinute intr-un mediu economic care continua sa fie marcat de volatilitate pe plan local si european. Suntem concentrati pe optimizarea modelului nostru de business, iar obiectivele noastre pe anul in curs au in vedere cresterea veniturilor si a eficientei, precum si cresterea valorii si cotei noastre de piata", a declart intr-un comunicat presedintele Consiliului de Administratie, Horia Ciorcila.

Profitul operational al bancii a scazut cu 8,4% in primele trei luni, la 176,09 milioane lei, de la 192,39 milioane lei in primul trimestru din 2012.

Creditele si avansurile acordate clientilor totalizau 17,65 miliarde lei la finalul lunii martie, aproape de nivelul consemnat in decembrie 2012. Aproape doua treimi din credite sunt acordate companiilor, iar restul sunt imprumuturi catre populatie.

Creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta 11,92% din totalul portofoliului de imprumuturi.
In acelas timp, depozitele de la clienti au crescut cu 3,2%, la 23,98 miliarde lei.

La finalul lunii martie, raportul cost/venit se plasa la 50,65%. Totodata, raportul credite/depozite s-a mentinut subunitar, la valoarea de 0,72.

Solvabilitatea BT este, in continuare, la un nivel confortabil, de 12,20%, cu profitul inclus, potrivit datelor prezentate de banca.

Cei mai mari actionari ai bancii sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri si Bank of Cyprus, cu 9,9%.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Bancii Transilvania a fost realizatala un pret de 1,246 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bancii este de 2,37 miliarde lei (547 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri