"Structura primelor intermediate pentru companie de brokerii de asigurari arata o contributie dominanta pentru politele auto, de 74%, comparativ cu 49% fata de total piata, dovada ca asiguratorii fac mult mai multe eforturi de vanzare a produselor non-auto", a declarat Mihai Tecau, presedintele Omniasig VIG in cadrul celei de-a XVI-a editii a FIAR - Forumul International Asigurari - Reasigurari.
"Trebuie sa incercam sa schimbam proportiile si sa ne folosim de influenta brokerilor asupra clientilor pentru a promova asigurarile non-auto, pentru a echilibra portofoliul si a reduce rata daunei", a mai spus Mihai Tecau (foto), citat de 1asig.ro.

Seful Omniasig a adaugat ca asa cum arata si cifrele din piata la nivelul anului 2012, din subscrierile totale de 2 miliarde de euro, aproape 800 milioane de euro au fost realizate prin intermediul broekrilor.

Piata asigurarilor generale si de viata a crescut anul trecut cu 5,8%, la 8,27 miliarde de lei, dupa ce in intervalul 2009-2011 a scazut cu aproape 12%, de la 8,87 la 7,82 miliarde de lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Pe segmentul asigurarilor generale, subscrierile asiguratorilor s-au situat la 6,47 miliarde lei, inregistrandu-se astfel un avans de 6,3% fata de anul anterior. Asigurarile de viata au generat subscrieri de 1,8 miliarde lei, nivel cu 3,8% mai mare fata de cel raportat in 2011.

In portofoliul de asigurari generale, ponderea cea mai mare, respectiv de 79% din total, a fost detinuta de subscrierile pentru clasele de asigurari auto - CASCO si RCA - si de cele pentru asigurarile de incendiu si alte calamitati naturale.

Politele facultative CASCO atins o pondere de aproape 30% din portofoliul total de asigurari generale, cu subscrieri de peste 1,9 miliarde lei, in scadere cu 3,72% fata de 2011.

Tendinta de scadere a subscrierilor pe aceasta clasa de asigurari a incetinit semnificativ comparativ cu cea inregistrata pentru perioada 2011/2010, cand s-a situat la 18,79%. Pe zona asigurarilor de incendiu si alte calamitati naturale s-a consemnat o diminuare de peste 8%, aferenta unei valori a subscrierilor de aproape 1,1 miliarde de lei.

Pe clasa asigurarilor de raspundere civila auto (RCA), primele subscrise s-au situat la circa 2,1 miliarde de lei, in urcare cu 8,34%.

Evolutia pozitiva pe zona de subscrieri a fost insotita de o tendinta similara in privinta ratei daunei brute pentru aceasta clasa de asigurari, care s-a situat la 82,51% in 2012, comparativ cu 103,46% in 2011. Desi scaderea ratei daunei brute este un semnal pozitiv, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor considera ca pentru mentinerea acestei tendinte este foarte importanta corectitudinea si prudentialitatea estimarilor proprii ale fiecarui asigurator, in ceea ce priveste daunele pentru RCA, potrivit CSA.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri