Banca Transilvania (TLV) a strans 30 milioane euro prin vanzarea de obligatiuni pe sapte ani convertibile in actiuni, exact cat si-a propus, cele mai mari subscrieri fiind realizate de principalii actionari, BERD si International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale.
"Emisiunea de obligatiuni a fost un succes, cu subscriere integrala, conform asteptarilor (...) Suma obtinuta va intari baza de capital a bancii noastre, prin diversificarea structurii fondurilor proprii si sustinerea dezvoltarii viitoare a bancii", a declarat intr-un comunicat Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al bancii, conform Mediafax.

Valoarea nominala, respectiv pretul de emisiune, a celor 50 milioane de obligatiuni este de 0,6 euro. Dobanda obligatiunilor este EURIBOR la sase luni + 6,25 puncte procentuale.

In ceea ce priveste plata dobanzii aferente, aceasta se va realiza de doua ori pe an, din sase in sase luni, incepand cu 15 iulie anul curent.

Banca Transilvania a lansat pe 9 aprilie o oferta prin care vrea sa atraga 30 milioane euro prin vanzare de obligatiuni convertibile in actiuni cu scadenta la sapte ani.

"Prima fereastra de conversie va fi in vara anului 2014, continuand pana la scadenta, cu o frecventa anuala", potrivit sursei citate.

In prima etapa a ofertei, derulata in perioada 9 aprilie - 8 mai, Banca Transilvania a atras 10,47 milioane euro, suma din care 4,4 milioane euro au reprezentat obligatiunile cumparate de Banca Europena pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). BERD este, totodata, cel mai mare actionar al Bancii Transilvania, cu o participatie de 14,61% din actiuni.

Ulterior, IFC a cumparat cu 18,9 milioane euro toate obligatiunile care i-au fost alocate. IFC a intrat in actionariatul Bancii Transilvania in anul 2009, cand printr-o conversie a unor obligatiuni a ajuns sa detina 3,54% din actiuni.

Diferenta de obligatiuni, de inca 590.000 de euro, a fost deschisa catre investitori calificati.

Anterior acestei oferte de obligatiuni convertibile in actiuni, cea mai recenta astfel de emisiune a Bancii Transilvania a fost in 2005, cand institutia de credit a emis obligatiuni cu o maturitate de cinci ani, prin care a atras 24,1 milioane dolari.

Cei mai mari actionari ai Bancii Transilvania sunt BERD, cu 14,61% din titluri, si Bank of Cyprus, cu 9,9%. Printre actionarii semnificativi se regaseste SIF Moldova (5%), presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila, si International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale.

Banca are un capital social de 1,903 miliarde lei, divizat in 1,093 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.
Actiunile Bancii Transilvania au incheiat sedinta bursiera de miercuri in crestere cu 2,12%, la pretul de 1,205 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a bancii este de 2,293 miliarde lei (527,5 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri