CEC Bank va imprumuta 25 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru finantarea proiectelor de investitii ale IMM-urilor si autoritatilor publice locale, acordul urmand sa fie semnat saptamana viitoare, a declarat presedintele bancii, Radu Gratian Ghetea.
"Atragem 25 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, in urmatoarele zile vom semna conventia, lucrurile sunt deja stabilite", a declarat luni Ghetea, intr-o conferinta de presa, citat de Mediafax.

Creditele pentru IMM-uri reprezentau anul trecut 6,6 miliarde lei din soldul creditelor acordate de CEC Bank, de 11,9 miliarde lei, iar administratiile publice locale cumuleaza finantari de aproape un miliard de lei.

Activele CEC Bank au inregistrat anul trecut o crestere de 8,5% fata de 2011, la 26,9 miliarde lei, pe fondul unui avans al depozitelor cu 10,2%, la 19,4 miliarde lei, iar banca a avut un profit de 37 milioane de lei.

In 2011, banca a avut un profit net de 67,4 milioane de lei.

"Trebuie sa luam in considerare ca profitul pe anul 2011 a fost calculat pe RAS (standardele romanesti de contabilitate - n.r.), iar anul trecut am fost pe IFRS (standardele internationale). Ca un paradox, profitul net este mai mare decat cel brut", a afirmat Ghetea.

Profitul brut a scazut de la 78,1 milioane de lei la 33,5 milioane de lei, in timp ce profitul operational brut a crescut cu 25%, la 449,5 milioane lei. Profitul brut pe IFRS a fost in 2011 de 128 milioane de lei.

Totodata, soldul creditelor a urcat cu 15,5%, la 11,9 miliarde lei.

In functie de active, banca a avut anul trecut o cota de piata de 7,35%, in urcare de la 6,99% in 2011, ocupand in continuare pozitia a patra in sistemul bancar, potrivit datelor proprii.

Cota de piata in functie de credite a fost de 5%, fata de 4,44% in 2011, iar cea in functie de depozite a urcat de la 8,68% la 9,08%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri