In domeniul bancar romanesc a existat interes la vanzare de multi ani, dar institutiile financiare au tinut foarte mult la pret, a declarat Carmen Peli (foto), partener in cadrul casei de avocatura PeliFilip in cadrul conferintei M&A Outlook - editia a V-a, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Ernst&Young, Raiffeisen Investment, Erste Asset Management si casa de avocatura PeliFilip.
"Au existat banci care voiau sa iasa de pe piata din Romania, dar nu in orice fel, ele tinand foarte mult la valoarea companiei. Tranzactiile pe care le-am vazut pana acum sunt partiale: au fost vandute fonduri de comert, interesul de a vinde aparand din nevoia de a debloca resurse", a spus Carmen Peli.

Ea a mai precizat ca au fost si tranzactii realizate, in special in Grecia care ar fi trebuit sa aiba impact si in Romania. Astfel, ar fi trebuit sa asistam la o tranzactie similara si in Romania in cazul anumitor institutii bancare, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza riscurilor.

“Nu toate bancile isi permit sa faca tranzactii, nu exista certitudinea ca exista cumparatori”, a completat Carmen Peli.

Anii trecuti a fost vizibila o tendinta de finalizare mai usor a tranzactiilor care durau mult, dar erau urmate de un refuz. “Optimismul apare la nivel global, in vest, mai curand decat in Romania, tranzactiile internationale avand impact si la nivelul national”, a incheiat partenerul PeliFilip.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri