In Romania este foarte greu de imaginat o fuziune intre egali, companiile preferand in continuare exit-urile, din cauza ca mentalitatea locala nu este atat de dezvoltata precum in Occident.
“Am vazut o singura data o fuziune care a functionat pentru foarte scurt timp. Ne intrebam daca mentalitatea locala functioneaza sau nu. La nivel filozofic ar fi necesar sa se intample si sa devina un trend. Eu, personal, nu o vad si nu cred ca este una dintre aspiratiile celor care detin afaceri. In Romania nu a existat in trend in aceasta directie. Companiile prefera mai degraba un exit decat o fuziune”, a declarat Mihai Pop (foto), manager in cadrul companiei de consultanta si audit Ernst & Young.

De cealalta parte, Ioana Filipescu, partener al Reiffesen Investment, a precizat in cadrul conferintei M&A Outlook 2013 ca este foarte greu de imaginat o fuziune intre egali la noi in tara.

“Este foarte greu de imaginat o fuziune in Romania. Este nevoie de o concordanta perfecta intre parti, asupra prezentului si a viitorului si a strategiei. Nu este ceva usor, dar fuziunea ar putea reprezenta o alternativa reala in piata”, apreciaza Filipescu.

Carmen Peli, partener in cadrul casei de avocatura PeliFilip, sustine ca in ultimul timp a existat un raspuns timid al jucatorilor din piata de a explora modelul de joint-venture.

“Nu este vorba doar de fuziuni in sens juridic, ci de o intelegere cu cash sau cashless. Acest lucru se practica in retail – ofera flexibilitate in gestiune, dar si in domenii care nu sunt atinse de criza (energie, resurse naturale)”, a completat Peli.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri