Allianz-Tiriac Asigurari a avut in primul trimestru venituri din asigurari generale si de viata de 241,5 milioane de lei, in crestere cu 5% fata de perioada ianuarie-martie 2012, iar profitul operational a scazut la 6,4 milioane de lei, de la 7,9 milioane de lei.
"Startul in anul financiar 2013 este promitator. Veniturile trimestriale sunt usor peste nivelul prognozat, aceasta evolutie fiind sustinuta de ambele segmente de afaceri: asigurari generale, respectiv de viata si sanatate. Concomitent, imbunatatirea ratei daunei pe segmentul asigurarilor generale a avut o influenta pozitiva asupra profitabilitatii trimestriale", a afirmat directorul general al asiguratorului, Remi Vrignaud, intr-un comunicat, scrie Mediafax.

In perioada analizata, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de 213,2 milioane de lei, cu 3,3% mai mult fata de martie 2012.

Toate clasele importante de asigurari - CASCO, RCA, bunuri si proprietati - au contribuit la sustinerea tendintei de crestere a veniturilor, se spune in comunicat.

Vanzarile de polite Casco au evidentiat o crestere a subscrierilor pana la 96,2 milioane de lei, de la 94,5 milioane de lei in perioada ianuarie-nartie 2012.

"Evolutia reflecta stabilizarea volumului de afaceri generat de societatile de leasing partenere, dupa o perioada indelungata in care contractia abrupta a acestui segment de finantare s-a proiectat si la nivelul volumului de afaceri CASCO ale Allianz-Tiriac. Subscrierile CASCO continua sa detina cea mai importanta pondere in portofoliul de asigurari generale al companiei, generand aproximativ 45% din primele brute aferente primului trimestru din acest an", se arata in comunicat.

In ceea ce priveste activitatea de asigurari de raspundere civila auto (RCA), Allianz-Tiriac a contabilizat venituri din prime de 55,1 milioane de lei, in crestere cu 7,4% comparativ cu valoarea subscrierilor din prmul trimestru din 2012, de 51,3 milioane de lei.

La nivelul portofoliului bunuri si proprietati, veniturile trimestriale au inregistrat o crestere usoara, de 1,6%, la 44,4 milioane de lei.

"Aproximativ o treime din aceasta suma este reprezentata de primele subscrise pentru asigurarea locuintelor, restul reprezentand asigurari comerciale de cladiri, bunuri si daune la proprietati", se precizeaza in comunicat.

Sub aspectul profitabilitatii, datele companiei arata o imbunatatire a rezultatelor pe segmentul asigurarilor auto.

Portofoliul agregat de asigurari CASCO si RCA a consemnat o scadere a ratei daunei cu aproximativ 9 puncte procentuale, pana la nivelul de 75%.

"Cresterea calitatii subscrierii, inclusiv prin aplicarea mult mai riguroasa a sistemului bonus-malus a sustinut imbunatatirea performantelor pe acest segment de asigurari. In plus, o influenta pozitiva relevanta asupra profitabilitatii a avut-o si cresterea ratei de incasare a regreselor administrative la nivelul portofoliului CASCO, in contextul in care Allianz-Tiriac se plaseaza in topul celor mai mari asiguratori de avarii si furt auto din Romania", se mentioneaza in comunicat.

Subscrierile Allianz-Tiriac pe segmentul asigurarilor de viata au crescut cu aproape 20%, la 28,3 milioane de lei, din care 59% reprezinta venituri din polite cu componenta investitionala (unit-linked).

Cu un capital social de 99,4 milioane de de lei, asiguratorul romane ocupa locul trei in clasamentul de profil si este controlat de grupul german Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri