Reprezentantii companiei Tender negociaza vanzarea pachetului de 70,96% din capitalul social detinut la Ardaf Cluj-Napoca, conform vicepresedintelui CA al Tender SA, Tiberiu Tender, citat de Mediafax. "Din motive de confidentialitate, prefer sa nu divulg nici numarul potentialilor cumparatori si nici numele acestora. De asemenea, nu vreau sa avansez un termen privind finalizarea tranzactiei, totul depinde de politica si strategia potentialilor cumparatori. Daca ajungem la un acord si pretul este bun, Ardaf poate fi vanduta si maine", a declarat Tender. In cazul in care negocierile nu vor fi incheiate cu succes, un pachet de 21,13% din capitalul social Ardaf va fi vandut la BVB, conform unei decizii a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. "Actionarii Tender SA au hotarat, la 20 si 21 aprilie 2006, sa vanda 21,136% din actiunile Ardaf pentru respectarea dispozitiilor CNVM. Pe de alta parte, in cazul in care conditiile de piata nu vor crea oportunitatea vanzarii integrale a pachetului respectiv, actionarii au aprobat cumpararea de actiuni Ardaf pentru redobandirea pozitiei majoritare a Tender SA in structura actionariatului asiguratorului", a afirmat Tender. In doua luni de la redobandirea pozitiei majoritare in Ardaf, Tender SA va lansa o oferta publica de preluare obligatorie a actiunilor.

"Fie ca vom vinde prin BVB, fie ca vom cumpara, pretul nu va fi mai mic de 0,28 lei sau mai mai mare de 0,52 lei. Aceste limite au fost stabilite de un evaluator independent", a declarat Tender. Actiunile Ardaf au fost tranzactionate pe piata Rasdaq, in sedinta din 29 mai, la un curs mediu de 0,306 lei/titlu. Anul trecut, Ardaf a subscris prime in valoare de 233,17 milioane de lei, din care asigurarile generale au contribuit cu 226,9 milioane de lei. In primul trimestru al acestui an, Ardaf a subscris prime de asigurare de 78,6 milioane de lei, in scadere cu 25,7% fata de perioada similara a anului 2005. Pierderile inregistrate de companie in aceasta perioada au inregistrat 2,1 milioane de lei. Actionarii Ardaf sunt Tender SA cu 70,96%, fondul Clairmont Holding Limited cu 12,71% din titluri, si Raiffeisen Zentralbank Austria 10,15%. Capitalul social al asiguratorului este de 50,065 milioane de lei, impartit in titluri cu o valoare nominala de 0,1 lei/actiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri