Ministerul Finantelor va analiza posibilitatea ca romanii care merg la restaurant sau folosesc diverse tipuri de servicii sa nu achite contravaloarea acestora daca nu primesc bon fiscal, a declarat Dan Manolescu, secretar de stat in minister.
Masura, adoptata deja in Grecia, vizeaza combaterea evaziunii fiscale in domeniul alimentatiei, in special, si in cel al serviciilor, in general, scrie Mediafax.

"Era o idee ridicata spre dezbatere in sala. E o masura adoptata in Grecia, incepand cu anul trecut, prin care cetatenii au dreptul sa nu plateasca daca nu primesc un document fiscal. Masura se pare ca in Grecia se bucura de succes si este in analiza", a spus Manolescu la un seminar pe teme de fiscalitate organizat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).

El a afirmat ca Ministerul Finantelor va analiza daca o asemenea masura poate fi functionala si poate produce efecte in Romania.

"Este un subiect care trebuie analizat. Daca legea protejeaza cetateanul pentru a cere bonul fiscal, trebuie analizat daca o astfel de masura este fezabila si in Romania. O sa mai discutam si cu colegii din Grecia pentru a vedea care sunt efectele acestei masuri. O sa vedem ce se intampla in sezonul estival la ei, unde sunt foarte multi turisti", a adaugat Manolescu.

Secretarul de stat a spus ca in Grecia refuzul de a plati in absenta bonului fiscal nu se refera doar la turism, ci la diverse tipuri de achizitii si servicii unde exista risc de evaziune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri