Micii intreprinzatori nu prea mai au de ce sa se plinga de lipsa accesului la finantare. Bancile comerciale au inceput sa se dea peste cap pentru creditarea IMM-urilor.
S-a terminat cu retinerea bancilor in a imprumuta intreprinderile mici si mijlocii. Acestea au devenit mult mai serviabile cu aceasta categorie de clienti, iar motivele nu lipsesc. In primul rind, piata e virgina, dintre multele sute de mii de IMM-uri, statisticile arata ca doar un procent infim face rost de bani utilizind serviciile bancilor. In al doilea rind, o data cu aderarea la Uniunea Europeana, nevoia de cofinantare a fondurilor nerambursabile va deveni acuta.

Nu in ultimul rind, creditul de consum isi va incetini cresterea din cauza indatorarii rapide a romanilor, iar bancile se orienteaza spre creditarea afacerilor. Accesul dificil la finantare al IMM-urilor este o realitate aproape disparuta, a spus ieri presedintele BRD Socit Gnrale, Patrick Gellin, cu ocazia lansarii de catre aceasta banca a unui pachet de produse croit pentru nevoile de finantare ale IMM.

Ofensiva bancara

Prima banca care a atacat cu furie creditarea micilor afaceri a fost Banca Transilvania, cu produsele din pachetul Credit 1 Ora bazat pe rapiditatea acordarii creditului si un acces prietenos la finantare pentru micii intreprinzatori. BCR apasa puternic in ultimul timp pe faptul ca are cei mai multi clienti din aceasta categorie. Casa de Economii si Consemnatiuni, intrata recent in rindul bancilor comerciale, s-a lansat si ea in cursa pentru acest segment de piata in alianta cu CNPIMMR, Bancpost a anuntat si ea flexibilizarea imprumuturilor pentru intreprinzatori, iar Finansbank a intrat si ea in afaceri cu IMM. Bancile nu se rezuma la a-si diversifica oferta pentru IMM, ci incearca sa le si invete sa lucreze cu banca, oferind consilierea necesara.

BRD a lansat Ristretto


Banca Romana pentru Dezvoltare a lansat ieri gama de produse pentru IMM numita Ristretto IMM (Concentrat pentru IMM-uri), nume ales pentru a sublinia accesul facil si rapid la finantare. Gama Ristretto IMM se adreseaza microintreprinderilor si intreprinderilor mici si este declinata prin trei pachete de produse: pachetul Go, pachetul Master si creditul pe card Easy.




Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5539&art=13389&cHash=26ffe0bf88

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri