UniCredit Tiriac Bank a atras 550 milioane lei (121 milioane euro) prin oferta de obligatiuni cu maturitatea de cinci ani derulata pe Bursa, peste valoarea indicativa de 500 milioane lei, scrie Mediafax.
Banca putea suplimenta emisiunea pana la 700 milioane lei, in cazul in care ordinele de cumparare totalizau aceasta suma.

Obligatiunile au fost vandute in perioada 14-21 iunie si vor fi bonificate cu o dobanda de 6,35% pe an. Dobanda va fi platita semestrial, in datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecarui an.

Fondurile nete rezultate in urma emisiunii obligatiunilor, dupa plata comisioanelor, onorariilor si a altor cheltuieli cu privire la emisiunea obligatiunilor vor fi utilizate in scop general de finantare, potrivit bancii.

Oferta s-a inchis vineri, pe baza subscrierilor realizate de peste 30 de investitori institutionali locali si internationali, incluzand institutii financiare internationale (BERD si IFC), fonduri aflate in administrarea principalelor Societati de Administrare a Investitiilor (SAI), fonduri de pensii, societati de asigurare, banci locale si alti investitori, se arata intr-un comunicat transmis de UniCredit Tiriac Bank.

"Intentionam sa revenim cu noi emisiuni in piata in urmatorii ani, in functie de oportunitatile care vor aparea. Ne propunem sa continuam sa ne extindem activitatea in Romania, pe baza diversificarii surselor de finantare, axandu-ne atat pe fonduri atrase local, cat si international, precum si pe resurse furnizate de grupul UniCredit", a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Operatiunea a fost intermediata de SSIF Broker, iar obligatiunile urmeaza sa fie listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

In prezent, la BVB sunt cotate trei emisiuni de obligatiuni corporarative emise de Banca Europeana de Investitii (300 milioane lei), GDF Suez Energy (250 milioane lei) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (130 milioane lei).

Emisiunea de obligatiuni este a doua de acest fel derulata in acest an pe piata locala, dupa cea prin care Banca Transilvania a imprumutat, in luna mai, 30 milioane euro prin vanzarea de obligatiuni pe sapte ani convertibile in actiuni.

UniCredit Tiriac Bank a inregistrat in primul trimestru un profit net de 60 milioane lei (13,7 milioane euro), in crestere cu 166,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar veniturile totale ale bancii au urcat cu 15,9%, la 352,4 milioane lei (80,4 milioane euro).

Activele totale ale bancii au ajuns, la finalul lunii martie, la 23,1 miliarde lei (5,2 miliarde euro), in urcare cu 3,6%. Banca avea in bilant credite de 17,3 milirde lei (19,9 miliarde euro, incluzand creditele externalizate), cu 6,8% mai mult decat in primul trimestru al anului trecut.

UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Business Integrated Solutions.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri