Erste Group Bank, actionarul majoritar al BCR, va vinde actiuni noi in valoare de aproximativ 660 milioane euro pentru rascumpararea capitalului participativ de 1,76 miliarde euro primit in 2009 de la statul austriac si investitorii privati.
Grupul austriac intentioneaza sa restituie ajutorul guvernamental de 1,2 miliarde euro si sa rascumpere sprijinul primit de la investitorii privati sub forma de capital participativ, in valoare de 559 milioane euro, potrivit unui comunicat al Erste.

Astfel, banca isi va majora capitalul cu 660 milioane euro prin emiterea de actiuni, operatiune planificata pentru trimestrul al treilea.
Pachetul de sprijin sub forma de capital participativ a fost primit in urma crizei financiare mondiale din 2008-2009. In anul 2009, statul austriac a participat cu 1,2 miliarde euro la un plasament de capital participativ de 1,76 miliarde euro, restul sumei fiind acoperita de investitori privati.

Restituirea ajutorului de stat si rascumpararea capitalului participativ vor conduce la economisirea a 149 milioane euro dupa taxe, in contul dividendelor aferente capitalului participativ care ar fi trebuit platite anul viitor.

Erste a modificat totodata prognoza privind profitul operational din acest an, anticipand scaderea rezultatului cu 5%, se arata in comunicat. Anterior, institutia de credit anticipa stagnarea profitului operational la nivelul inregistrat anul trecut.

Profitul operational al grupului austriac a scazut anul trecut cu 4,3%, la 3,47 miliarde euro, pe fondul unui venit operational mai redus.
Erste Group este actionarul majoritar al grupului BCR. Banca este listata la Viena, Bucuresti si Praga.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri