IMM-urile trebuie sa-si schimbe modelul de business, mai important chiar decat in cazul bancilor, firmele din aceasta categorie fiind o necesitate absoluta in economie, insa exista instrumente putine in sprijinul acestora, a declarat marti presedintele FNGCIMM, Aurel Saramet.
"Stim cu totii ca IMM-urile sunt coloana vertebrala a economiei si asta o declara Europa, America, Romania, numai ca in Romania cele mai multe boli din ultima vreme sunt de coloana vertebrala. Ar trebui sa facem o analiza mai atenta cu privire la acest aspect. Despre IMM-uri vorbim ca despre o necesitate absoluta, insa instrumentele in sprijinul lor sunt putine si la randul lor ele s-au obisnuit doar sa sa se planga", a afirmat Saramet la un seminar pe tema garantarii si contragarantarii creditelor, conform Mediafax.

El a aratat ca nu se intrevede nicio masura in zona schimbarii modelului de business al IMM-urilor, absolut necesara si mai importanta decat in cazul bancilor.

"Avem in Romania IMM-uri si cu 240 de salariati si cu 40 milioane euro cifra de afaceri, sunt cateva. Si sunt IMM-uri, chiar daca bancile le trateaza diferit, dar 90% din IMM-uri sunt cu salariati sub 10 si sub 150.000 - 200.000 de euro cifra de afaceri. Trebuie sa decidem daca le analizam separat sau nu, daca sunt creatori de locuri de munca sau nu si, pe cale de consecinta, daca trebuie sustinuti si cu ajutorul cui", a spus Saramet.

Presedintele FNGCIMM a punctat ca majoritatea creditelor pentru IMM-uri inseamna restructurari, ceea ce este bine, dar si refinantari, aspect mai putin bun, intrucat semnifica "fuga unui client de la o banca la alta fara suplimentari de credite".

Saramet este cercetat de DIICOT in cazul unei fraude bancare de 22 de milioane de euro descoperita la sfarsitul anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri