Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat ca e nevoie de multe miliarde de euro pentru ca Romania sa aiba o infrastructura acceptabila in domeniul sanatatii, ca tara noastra nu poate sa-si permita asa ceva, aratand ca va face eforturi ca banii din sanatate sa fie utilizati cat mai chibzuit.
"E nevoie de multe miliarde de euro pentru a avea o infrastructura la nivel acceptabil, Romania nu poate sa-si permita asa ceva, voi suporta eu si Guvernul toate criticile mass-media (...) Astia sunt banii pe care ii are Romania, alti bani nu avem de unde sa aducem. Sigur, noi vom incerca si vom face toate eforturile ca banii din sanatate sa fie utilizati cat mai chibzuit, sa fie feriti de fraude, sa fie dusi acolo unde este nevoie", a afirmat Eugen Nicolaescu (foto) la o conferinta despre reforma in sanatate, potrivit Mediafax.

El a aratat ca in acest moment se centralizeaza necesarul transmis de toate spitalele din tara si se va face pentru anii 2014-2016 prioritizari, aratand ca prioritatea numarul unu este boala oncologica, potrivit Mediafax.

"Prioritatea numarul unu este boala oncologica. Trebuie sa facem pentru asta eforturi mari de investitii, incercam sa vedem care sunt cele mai necesare investitii in domeniu, sa facem licitatii, acordul cadru pe cativa ani si apoi sa ne straduim pe bugete prin contracte subsecvente anuale sa completam necesarul de investitii", a mai spus Nicolaescu.
El a aratat ca doreste sa creasca infrastructura in domeniul medicinei primare ambulatorii astfel incat pacientul sa intre intai in relatia cu medicul de familie si apoi la spital.

Nicolaescu a precizat directiile pe care le are in vedere, aratand ca pentru acest an prima a fost blocarea fondurilor alocate spitalelor.

"Cu toate neajunsurile, nemultumirile, tipetele din partea unora si altora, trebuie sa punem frana la consumurile din spitale, incercand sa crestem finantarea catre medicina primara", a adaugat Nicolaescu.

El a mai spus ca in privinta infrastructurii va incerca sa gaseasca solutii pentru construirea de noi spitale, "cea mai complicata, dar mai sigura cale" fiind incheierea de parteneriate public-private, adaugand ca are cateva discutii incepute cu unii finantatori, dar poate fi nevoie de modificarea legislatiei in domeniu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri