Moneda nationala s-a apreciat usor in prima parte a sesiunii interbancare de marti, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta in scadere cu 0,69 bani, la 4,4416 lei/euro.
In sesiunea de luni, cursul a fost de 4,4485 lei/euro, relateaza Mediafax.

Leul s-a apreciat si in raport cu dolarul american, iar cursul de referinta a coborat cu 1,14 bani, la 3,4510 lei/dolar.
Leul s-a intarit, de asemenea, in raport cu francul elvetian, cursul de schimb coborand de la 3,59 lei/franc la 3,5677 lei/franc, cel mai redus nivel din ultimele cinci saptamani.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

La deschidere, euro a fost schimbat pentru 4,4490 - 4,4520 lei, usor mai sus fata de nivelul de luni seara, cand schimburile a-au realizat la 4,4450 - 4,4485 lei/euro.

In prima parte a zilei, cotatiile au coborat spre 4,44 lei/euro.

Potrivit dealerilor, volumele transferate au fost reduse, in linie cu cele tranzactionate pe pietele din regiune.

Dobanzile afisate marti de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au coborat la 4,1 - 4,6% pe an, iar randamentele pentru plasamentele pe termen de o saptamana au scazut la 4,16 - 4,66% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri