In anul 2012, volumul sumelor platite cu titlu de rascumparari (totale si partiale) la cererea asiguratilor a inregistrat o crestere nominala cu 8,69% (3,56%, in termeni reali) fata de anul 2011, de la 395,4 milioane de lei, la 429,8 milioane de lei, se arata in raportul anual al Autoritatii de Su­praveghere a Asigurrilor (ASF).
Din valoarea cumulata a rascumpararilor platite in anul 2012, rascumpararile totale platite detin o pondere de 71,83%. Acestea au inregistrat o crestere nominala cu 7,65%, ceea ce in termeni reali a insemnat o crestere cu 2,57% fata de anul 2011.

Valoarea rascumpararilor partiale platite - 121 milioane de lei, a reprezentat 28,17% din totalul rascumpararilor platite, nivel in crestere nominala fata de 2011 cu 11,45%, ceea ce arata o crestere reala cu 6,19%.

Per total, valoarea indemnizatiilor brute platite pentru asigurari de viata s-a situat, in anul 2012, la aproximativ 300 de milioane de lei, inregistrand o crestere nominala cu 3,97% fata de 2011. In termeni reali, s-a inregistrat o scadere cu 0,93%.

In valoarea indemnizatiilor brute platite pentru asigurari de viata au fost incluse si platile efectuate de societatile de asigurari aferente contractelor de asigurare ajunse la maturitate, care au reprezentat 54,94% din total.

Cele mai semnificative ponderi in totalul indemnizatiilor brute platite au fost detinute de urmatoarele clase: AI - Asigurari de viata, anuitati si asigurari de viata suplimentare si AIII - Asigurari de viata si anuitati legate de fonduri de investitii, potrivit sursei citate.

Societatile care au inregistrat cel mai mare volum de indemnizatii platite pentru asigurari de viata au fost: ING Asigurari de Viata, Asirom VIG si BCR Asigurari de Viata VIG.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri