Erste Group, actionarul majoritar al BCR, a finalizat cu succes majorarea de capital in cuantum de 660,6 milioane de euro, care fusese deja plasata in intregime in cadrul unei oferte de plasament accelerat la 2 iulie 2013, dar din care o parte era inca supusa restituirii ca urmare a exercitarii drepturilor de subscriere in timpul perioadei de subscriere de la 3 iulie la 17 iulie 2013.
In total, 61,1% din drepturile de subscriere au fost exercitate de catre actionari existenti si cumparatori de drepturi de subscriere, fapt care a dus la subscrierea de 21.414.044 actiuni noi la un pret de 18,75 euro/actiune.

Drepturile de subscriere exercitate au fost drepturi de subscriere la care nu s-a renuntat anterior de un grup de actionari majori ai Erste Group, care detineau impreuna aproximativ 37,4% din capitalul social al societatii inainte de majorarea de capital. Prin urmare, 97,6% din drepturile de subscriere la care nu s-a renuntat anterior au fost exercitate in cadrul majorarii de capital.

Ca urmare a exercitarii cu succes a drepturilor de subscriere de catre actionarii existenti, o optiune in conformitate cu acordul incheiat de DIE ERSTE Österreichische Spar-Casse Privatstiftung ("Erste Stiftung") cu J.P. Morgan si Morgan Stanley, in scopul de a oferi actiuni existente suplimentare, astfel incat - impreuna cu drepturile de subscriere la care s-a renuntat - un total de 50% din actiuni noi care au fost plasate catre investitorii institutionali calificati la 02 iulie 2013 au fost disponibile pentru alocare ferma, a fost exercitata in totalitate. Ca rezultat, 3.374.266 actiuni existente detinute de Erste Stiftung au fost alocate la pretul de subscriere si oferta final de 18,75 euro pe actiune.

In total, 35.231.353 actiuni noi emise de catre Erste Group si 3.374266 actiuni existente detinute de Erste Stiftung au fost plasate in legatura cu majorarea de capital la pretul de subscriere si oferta final de 18,75 euro pe actiune. Fondurile nete obtinute de Erste Group se ridica la aproximativ 632 milioane de euro. Participatia directa a Erste Stiftung la Erste Group se ridica acum la 15,12%. Prin participatiile sale directe si indirecte, Erste Stiftung controleaza 23,65% din cele 429.800.000 actiuni (ulterior majorarii de capital si exercitarii partiale a optiunii acordate de Erste Stiftung catre J.P. Morgan si Morgan Stanley) ale Erste Group.

Livrarea si decontarea actiunilor noi si existente se preconizeaza sa aiba loc la 23 iulie 2013.

J.P. Morgan Securities plc, Morgan Stanley Bank AG si Erste Group Bank AG au actionat ca Joint Global Coordinators si Joint Bookrunners, in timp ce Commerzbank AG si ING Bank N.V. au actionat in calitate de manageri (Co-Lead Managers) la majorarea de capital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri