Cursul de schimb a scazut usor spre 4,41 lei/euro in a doua parte a sedintei interbancare de marti, influentat de ordine de vanzare de euro plasate de unii jucatori straini, care, totodata, au ridicat usor volumele de tranzactionare peste cele din zilele precedente.
La deschiderea sedintei, euro a fost cotat la 4,4165 lei, usor sub nivelurile de luni din jurul orei 16:30, de 4,4185 - 4,4190 lei/euro, noteaza Mediafax.

In prima parte a sedintei, cursul a fluctuat usor, in cadrul unor tranzactii cu volume foarte reduse, iar cel mai jos nivel tranzactionat a fost de 4,4165 lei/euro, in timp ce maximul s-a plasat la 4,4235 lei/euro.

Cotatiile s-au intors sub 4,42 lei/euro in a doua parte a zilei, pe fondul plasarii unor ordine de vanzare de euro de catre unii jucatori straini, care au ridicat usor volumele de tranzactionare peste rulajele din sedintele precedente.

"Atat pe piata locala, cat si pe cele din regiune, volumele au fost peste cele din sedintele precedente. Pe piata noastra, pare sa fi fost un flow comercial", a afirmat un dealer.

In jurul orei 16:30, euro era cotat pe piata interbancara la 4,4140 - 4,4150 lei, respectiv cu 0,4 - 0,45 sub bani nivelurile de la finalul sedintei precedente.

Astfel, leul este in crestere cu 0,1% in raport cu euro.

In acelasi timp, zlotul si forintul erau in scadere cu 0,2% si, respectiv, cu 0,5% fata de euro.

Cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a coborat usor si marti, pentru a patra sedinta consecutiv, si a ajuns la 4,4209 lei/euro. Rata este cu 0,26 bani sub cea de luni, de 4,4235 lei/euro. In ultimele patru sedinte, cursul de referinta a coborat cu 2,32 bani, respectiv cu aproape 0,6%, de la 4,4467 lei/euro.

Totodata, marti, cursul de referinta pentru francul elvetian a scazut de la 3,5774 lei/franc la 3,5726 lei/franc. Aceasta este a patra sedinta consecutiva in care paritatea leu/franc elvetian scade usor. In ultimele patru sedinte, cursul a coborat cu 3,1 bani, de la 3,6036 lei/franc. Leul s-a intarit in aceasta perioada cu aproape 0,9% in raport cu francul elvetian.

Pe de alta parte, leul s-a depreciat marti in raport cu dolarul, rata de schimb urcand cu 0,29 bani, de la 3,3542 lei/dolar la 3,3571 lei/dolar.
Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Dobanzile afisate marti de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au coborat usor, de la 4,78% - 5,28% pe an, la 2,96% - 3,46% pe an, marti fiind ultima zi a actualei perioade in care bancile trebuie sa constituie rezervele minime obligatorii stabilite de BNR. Dobanzile sunt, astfel, semnificativ sub rata dobanzii de politica monetara a BNR, de 5% pe an.

Totodata, dobanzile pentru plasamentele la o saptamana au scazut usor, de la 4,65% - 5,15% pe an, la 4,33% - 4,83% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri