Grupul bancar austriac Raiffeisen International Bak Holding AG a organizat miercuri prima sa adunare generala a actionarilor de la flotarea actiunilor sale la bursa de la Viena, in luna aprilie 2005, informeaza un comunicat al bancii austriece, citat de Rompres.

Aproximativ 700 de actionari au autorizat echipa de conducere sa majoreze capitalul actionar al Raiffeisen International cu pana la 50 de procente si de asemenea au aprobat acordarea unui dividend de 0,45 euro pe actiune pentru anul fiscal 2005. In plus, Adunarea generala a actionarilor i-a reconfirmat in functie, pentru inca cinci ani, pe Walter Rothensteiner, presedintele Consiliului de supraveghere si pe Manferd Url si Karl Sevelda, adjunctii sai.

Directorul general al Raiffeisen International, Herbert Stepic, a anuntat ca, in perioada care a trecut de la oferta publica initiala (IPO) din luna aprilie 2005 si pana in prezent, capitalizarea de piata a Raiffeisen International s-a dublat astfel ca in prezent grupul pe care il conduce este evaluat la 9,4 miliarde euro.
Raiffeisen International reprezinta compania care administreaza subsidiarele Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) in Europa Centrala si de Est.

Raiffeisen International este lider pe piata bancara din CEE, cu 16 banci si 14 companii de leasing pe 16 piete din CEE. Peste 10 milioane de clienti sunt deserviti prin intermediul celor aproximativ 2.700 de unitati bancare Raiffeisen din CEE. RZB detine 70 la suta din actiunile Raiffeisen International, restul fiind cotate la bursa de la Viena