Cotatiile monedei nationale au oscilat aproape de 4,4 lei/euro in prima parte a sesiunii interbancare de luni, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta in crestere cu 1,08 bani, la 4,3994 lei/euro, dupa sapte sesiuni consecutive de scadere.
In sesiunea de luni, cursul a fost de 4,3886 lei/euro, reprezentand cel mai redus nivel din ultimele opt saptamani. O paritate mai mica a fost afisata pe 31 mai, data cand euro a fost cotat la 4,3794 lei, informeaza Mediafax.

Leul s-a depreciat luni si in raport cu dolarul, rata de schimb urcand cu 0,82 bani, la 3,3111 lei/dolar. Pentru francul elvetian, cursul a urcat usor, de la 3,5563 lei/franc la 3,5685 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

La deschiderea sedintei, euro a fost cotat la 4,3890 - 4,3910 lei, cotatii similare celor de la inchiderea sedintei precedente.

In prima ora cursul a urcat usor spre 4,4 lei/euro, pe fondul unor ordine de cumparare de euro plasate intr-o piata cu volume foarte reduse. Pana la jumatatea zilei, cotatiile au ramas aproape de acest nivel.

Dobanzile afisate luni dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi au crescut usor, la 4,35 - 4,85% pe an, dupa ce vineri au fost de 4,01% - 4,51% pe an. Randamentele la o saptamana se plasau la 4,31 - 4,81% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri