Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei au crescut in iulie cu mai mult de 1 miliard de euro, la 33,3 miliarde euro, o treime din suma suplimentara provenind dintr-o emisiune de obligatiuni in valuta realizata de Ministerul Finantelor Publice.
Potrivit datelor publicate de BNR, citate de Mediafax, in iulie au fost inregistrate intrari la rezervele valutare de 1,83 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si altele.

MFP a atras in iulie 336,5 milioane euro de pe piata locala, prin obligatiuni cu scadenta la trei ani, suma fiind de peste doua ori mai mare decat valoarea anuntata initial.

In aceeasi perioada, BNR a contabilizat iesiri de 787 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.
Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,34 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 iulie 2013 au fost de 36,7 miliarde euro, fata de 35,38 miliarde euro la 30 iunie 2013.

Platile scadente in luna august 2013 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 1,63 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri