Intesa Sanpaolo Bank a incheiat primul semestru cu un profit net de 500.000 de lei, dupa ce la trei luni a raportat un castig de 4 milioane de lei. Profitul operational a crescut cu aproape 40%, de la 30 milioane lei in primul semestru din 2012 la peste 41 milioane lei in primele sase luni din acest an.
"La acest rezultat favorabil au contribuit pe de o parte cresterea veniturilor cu 2%, la 107 milioane lei, cat si scaderea costurilor operationale cu peste 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 65 milioane lei", se arata intr-un comunicat transmis de banca, citat de Mediafax.

De asemenea, impactul provizioanelor asupra rezultatului net al bancii a scazut de la 114 milioane lei la 41 milioane lei in prima jumatate a acestui an.
In ceea ce priveste volumele, portofoliul de credite al bancii a urcat cu 4% fata de iunie 2012, la 4,16 miliarde de lei, iar depozitele cu aproximativ 20%, la 2,66 miliarde de lei.

Activele nete ale bancii, dupa scaderea provizioanelor si amortizarilor, s-au mentinut la 5 miliarde lei.

Grupul italian Intesa Sanpaolo a finalizat anul trecut fuziunea subsidiarelor bancare din Romania - IntesaSanpaolo Bank si CR Firenze.

In prezent, reteaua Intesa Sanpaolo Bank din Romania numara 78 de unitati.

Grupul italian este prezent in Europa Centrala si de Est, in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, cu peste 1.500 de unitati si 8,3 milioane clienti in 12 tari din regiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri