Raluca Tintoiu, care a detinut in intervalul 2010 - 2012 functia de CEO al UniCredit CAIB Romania, a fost desemnata director general al ING Pensii SAFPAP, mandatul acesteia fiind supus aprobarii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).
Raluca Tintoiu ii urmeaza in functie lui Marius Popescu, care a fost desemnat anterior CEO al ING Asigurari de Viata.

In cei peste 14 ani de cariera in domeniul financiar, Raluca Tintoiu (37 ani), a gestionat pozitii de conducere in cadrul grupurilor ING si UniCredit. Astfel, in intervalul 2010 - 2012 a detinut functia de CEO al UniCredit CAIB Romania, iar de la inceputul anului 2013 a condus departamentul de Corporate Finance Advisory din cadrul Unicredit Tiriac Bank.

Anterior, a ocupat pozitii executive si manageriale in divizia de corporate si investment banking a ING in Romania si la Londra unde, in perioada 2006 – 2008, a fost vice-presedinte pe zona de Corporate Finance. Detine o indelungata experienta in piete de capital (emisiuni de actiuni si obligatiuni), consultanta financiara pentru fuziuni si achizitii si finantari structurate, cu un palmares de tranzactii coordonate de peste 3 miliarde de euro.

In perioada 1994 – 1998, Raluca Tintoiu a urmat cursurile Facultatii de Relatii Economice Internationale (ASE Bucuresti), studii completate de numeroase certificari care atesta expertiza sa in domeniile fuziuni si achizitii, contabilitate, tehnici de evaluare sau analiza financiara.

Fondul de pensii dministrat de ING este unul dintre cei mai mari jucatori de pe segmentul pensiilor private obligatorii cat si cel al pensiilor facultative, cu un numa de 1,750 milioane de clienti si respectiv 124.000 de clienti la finalul lunii iunie din acest an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri