Astra Asigurari a avut in primul semestru venituri din prime de asigurari de 601,7 milioane de lei, in crestere cu 16% fata de rezultatul consemnat in perioada ianuarie-iunie 2012, a anuntat asiguratorul.
Din totalul subscrierilor, subsidiara Astra Biztosito (Ungaria) a subscris prime de 21,2 milioane de lei, de la 50,5 milioane de lei in primele sase luni ale anului 2012, noteaza Mediafax.

"Volumul primelor subscrise inregistrate de companie dupa primele sase luni din 2013 se ridica la 601,7 milioane de lei, din care 596,7 milioane de lei reprezinta primele subscrise din asigurari generale", se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Pe clase de asigurare, politele de raspundere civila auto (RCA) au crescut cu 10%, la 223 milioane de lei, iar cele CASCO cu 9%, la 60 milioane de lei.
De asemenea, asigurarile de sanatate au inregistrat un avans de 45%, subscrierile insumand 20 milioane de lei.

Pe segmentul de asigurari cladiri si bunuri au cumulat prime de peste 177 milioane de lei, cu 50% mai mult fata de iunie 2012.

"Ne vom concentra pe extinderea internationala si pe dezvoltarea segmentelor de asigurari de viata si sanatate, raspundere civila, bunuri si cladiri, CASCO si raspundere civila pentru mijloace de transport aerian si naval la nivel internatioanal", a declarat presedintele Directoratului Astra, Iulius Alin Bucsa.

Astra Asigurari a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social.

The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Compania are doua sucursale in afara teritoriului Romaniei, in Ungaria (deschisa la finalul anului 2010) si in Slovacia (operationala din decembrie 2012).

Astra este cel mai mare asigurator local dupa nivelul primelor subscrise in 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri