Ultima sesiune de tranzactionare a saptamanii a pus punct la bursa sibiana unui interval interesant dominat in prima parte de relaxare, inregistrandu-se peste 44.600 contracte, iar valoarea echivaland in lei cu peste 82 milioane, informeaza Rompres. Saptamana s-a incheiat cu un total ce ilustreaza depasirea cu circa 22.000 contracte a intregii luni iunie din 2005. Printre caracteristicile de baza ale intervalului 5-9 iunie 2006 a fost tendinta unor investitori de a opta pentru varianta marcarii profitului, dovada in acest sens facand-o reducerea numarului de pozitii la scadenta care se apropie de final.

La inchidere, numarul pozitiilor futures si options deschise pentru ambele scadente era de 111.360. Pe acest fond, categoria castigatoare din randul jucatorilor a fost din nou cea a speculatorilor pe pozitii de vanzare, randamentele acestora remarcandu-se prin consistenta in special raportat la SIF-uri.

Ziua de debut a saptamanii a ilustrat prudenta investitorilor, cele 705 tranzactii producand un total de circa 4.700 contracte, cu o valoare in lei echivalenta cu aproape noua milioane. sedinta de marti, 6 iunie 2006, s-a remarcat printr-o oarecare crestere atat ca volum cat si ca valoare, stacheta perfectarilor fiind ridicata la 8.730 contracte futures si options, iar volumul in lei apropiindu-se de 15 milioane. Miercuri, 6.878 contracte au reprezentat totalul perfectarilor, acesta fiind si singura zi a saptamanii trecute in care s-a inregistrat cresterea numarului de pozitii deschise.

Joi, scaderile insemnate au convenit de minune speculatorilor care au ridicat simtitor lichiditatea stabilind prin cele peste 14.200 contracte cel mai bun volum de transfer de pana acum raportat la luna iunie 2006. inchiderea de vineri a consfintit finalul de saptamana printr-o lichiditate peste pragul de 10.000 contracte, cu un volum echivalent in lei in jurul a 18,5 milioane, situat peste piata spot.

Din perspectiva evolutiei activelor suporturi tranzactionate, interesul strategiilor investitionale ale participantilor in piata s-a canalizat inspre societatile de investitii financiare. Acestea au dobandit constant intre 60-80 la suta din rulajul total al sedintelor pe intinderea intregii saptamani. in topul lichiditatii saptamanii s-a impus DESIF 5, cu un total de 14.261 contracte futures. Locul secund a apartinut DESIF 2, cu aproape 12.600 contracte. Podiumul e inchis tot de o societate de investitii. Este vorba de DESIF 3 cu un volum de transfer de aproape 8.000 contracte.

In piata paritatilor, euro a inchis la 3,545 lei pentru iunie si 3,5107 lei pentru septembrie, si la 1,262 respectiv 1,268 dolari pentru aceleasi date, remarcandu-se in special scaderea destul de consistenta a monedei unice fata de dolar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri