Cursul de schimb a scazut foarte usor, spre 4,44 lei/euro, in prima ora a sedintei interbancare de astazi, intr-o piata cu volume reduse de tranzactionare, potrivit dealerilor citati de Mediafax.
La deschiderea sedintei, euro a fost tranzactionat la 4,4450 lei, cu 0,27 - 0,4 bani sub nivelurile de miercuri din jurul orei 16:30, de 4,4477 - 4,4490 lei/euro.

Ulterior, cursul a fluctuat foarte usor, in cadrul unor tranzactii cu volume reduse, iar in jurul orei 10:30 euro era cotat la 4,4425 - 4,4460 lei, respectiv cu 0,3 - 0,52 bani sub inchiderea de miercuri.

Astfel, leul este in crestere cu aproximativ 0,1% in raport cu euro. In acelasi timp, zlotul este in scadere cu 0,1% fata de euro, iar forintul stagneaza.

In precedentele doua sedinte, leul a scazut cu aproape 0,5% in raport cu euro, deprecierea fiind vizibil mai mica decat scaderile inregistrate de monedele statelor din regiune.

Deprecierea a fost temperata in a doua parte a sedintei de marti si in prima jumatate a zilei de miercuri de unele ordine de vanzare de euro plasate de clienti corporate ai bancilor, insa in a doua parte a sedintei de miercuri cotatiile au urcat pana la 4,45 lei/euro, dupa ce ordinele de vanzare au fost executate, potrivit dealerilor.

Pietele financiare sunt afectate inca sedintele anterioare de temerile investitorilor cu privire de o interventie militara a SUA si a aliatilor in Siria.

Cursul de referinta anuntat miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scazut cu 0,52 bani, la 4,4350 lei/euro. Rata afisata miercuri este cu 0,12% sub cea de marti, de 4,4402 lei/euro.

Totodata, leul s-a intarit miercuri si in raport cu dolarul american, cursul de referinta coborand cu 1,27 bani, de la 3,3286 lei/dolar la 3,3159 lei/dolar.

Cotatia leu/franc elvetian a scazut nesemnificativ, de la 3,6112 lei/franc la 3,6108 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Dobanzile afisate joi dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi sunt de 3% - 4% pe an, dupa ce miercuri au fost de 3,19% - 3,69% pe an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri