Potrivit ASLR, in perioada ianuarie - martie 2006, contractele de leasing au depasit 342 de milioane. Asociatia Societatilor de Leasing din Romania a incheiat in primul trimestru al anului 2006 contracte de leasing care au depasit cifra de 342 de milioane de euro
Comparativ cu perioada similara a anului trecut, s-a inregistrat o crestere de 30 de procente, conform declaratiilor facute de Bogdan Apahidean, presedintele asociatiei, preluate de Mediafax.

Societatile membre ASLR au finantat in primul trimestru bunuri a caror valoare a fost de aproape 276 de milioane de euro. In 2005, in intervalul ianuarie-martie, suma finantata a fost cu 60 de milioane mai mica, cand nivelul a fost de 215 milioane de euro. Majoritatea finantarilor au fost realizate in sistem de leasing financiar, respectiv 97,56% din totalul contractelor, potrivit datelor ASLR. Ponderea cea mai mare a clientilor care solicita finantare in leasing continua sa fie reprezentata de sectorul privat, cu 63,3% din valoarea finantarilor, acesta fiind urmat de sectorul public si ONG-uri (22,3%) si persoane fizice (14,4%).

La nivelul pietei totale de leasing, societatile au incheiat 54,1% din contracte cu persoane juridice, 37% cu sectorul public si ONG-uri, in timp ce 8,9% dintre acestea au revenit persoanelor fizice. Autovehiculele reprezinta segmentul cu cea mai mare pondere (93,5%), din punct de vedere al bunurilor finantate, din care autoturismele detin o cota de 78,6%.

Achizitiile de echipamente industriale si agricole au cumulat 4,7% din totalul contractelor, in timp ce leasingul de birotica si tehnica medicala ocupa 1%, iar leasingul imobiliar - 0,8%, pastrand aceeasi pondere fata de primele trei luni ale anului trecut. Membrii ASLR au realizat anul trecut un volum total al contractelor de leasing de peste 1,1 miliarde de euro, echivalentul a peste 50 de procente din valoarea pietei, estimata la circa doua miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri