Moneda nationala s-a depreciat usor in prima parte a sesiunii interbancare, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta de 4,4358 leieuro, cu 1,37 bani peste nivelul de luni.
In sedinta anterioara, cursul a fost de 4,4221 lei/euro.

Moneda nationala s-a depreciat si in raport cu dolarul american, cursul de referinta urcand de la 3,3441 lei/dolar la 3,3662 lei/dolar, relateaza Mediafax.

Totodata, cotatia leu/franc elvetian a avansat de la 3,5904 lei/franc la 3,5990 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

In debutul sesiuniii, euro a fost cotat la 4,42 lei/euro, aproape de nivelul de la finalul sedintei precedente, cand schimburile s-au operat la 4,4210 - 4,4240 lei/euro.

Primele transferuri au urcat cotatiile peste 4,43 lei/euro, iar la jumatatea zilei operatiunile se realizau in jurul nivelului de 4,4350 lei/euro.

Valutele din regiune consemnau, de asemenea, peirderi usoare in raport cu euro. Investitorii asteapta marti datele privind evolutia industriei prelucratoare din SUA in luna august, urmate vineri de un raport privind somajul.

Pietele urmaresc atent si semnalele venite din partea Rezervei Federale a Statelor Unite, care va sustine urmatoarea sedinta de politica monetara la mijlocul lunii septembrie, cand este asteptata o decizie privind reducerea programului de achizitii de obligatiuni.

Dobanzile afisate marti dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi au coborat de la 3,24% - 3,74% la 3,19 - 3,69% pe an. Randamentele afisate pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana sunt de 3,34 - 3,84% pe an, in scadere usoara de la 3,37 - 3,87% luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri