Banca Comerciala Romana (BCR) a decis sa imbunatateasca oferta de creditare destinata antreprenorilor, care nu dispun de garantii materiale suficiente in vederea contractarii unui credit, cu o perioada maxima de rambursare de 36 luni.

Astfel, creditul va fi garantat in proportie de maxim 80% de catre FNGCIMM, pentru o perioada maxima de rambursare de 36 luni si o valoare maxima de 300.000 lei. Pentru aceste tipuri de credite, clientul nu trebuie sa prezinte alte garantii, in afara celor care fac parte din structura produsului (garantie FNGCIMM si depozit colateral).

"Initiativa raspunde nevoii clientilor care au afaceri bine gestionate si cu potential de crestere, dar care nu dispun de garantii suficiente in vederea contractarii unui credit, pentru finantarea acestei cresteri. In contextul general al unei cresteri economice lente, dar sustenabila, sprijinirea in acest mod a celui mai dinamic segment de clientela, cel al micilor companii, reprezinta solutia castigatoare pentru toate partile implicate", a declarat Sorin Mititelu director executiv, directia managementul segmentelor retail, BCR.

Aceasta facilitate se aplica in cazul tuturor creditelor operationale de tipul liniilor de credit sau credit pentru capitalul de lucru si care au ca destinatie creditarea de ansamblu a activitatii curente. Moneda in care se acorda aceasta facilitate este leul iar costurile sunt cele standard pentru aceste tipuri de credite, dobanziile competitive, pornind de la dobanda de referinta ROBOR 1M/3M plus marja de 4.5%-7.5%, in functie de situatia finanaciara a clientului.

"In plus, BCR este singura banca din sistemul bancar ce ofera un astfel de produs pe un termen atat de mare – 36 de luni – urmarind sustinerea clientilor cu capitalul de lucru necesar, pe o perioada suficienta cresterii si consolidarii afacerilor lor", a adaugat Sorin Mititelu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri