Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) a platit in primele sase luni ale acestui an despagubiri totale in valoare de 439,91 milioane lei. Atat in cifra totala a primelor brute subscrise de companie, cat si in cea a despagubirilor platite, ponderea cea mai mare o ocupa asigurarile auto, Casco si RCA.

Despagubirile platite de companie in primul semestru al anului pe liniile de asigurari auto au fost in valoare de 408,71 milioane lei (298,43 milioane lei pentru asigurarile facultative Casco si 110,29 milioane lei pentru asigurarile obligatorii RCA).

In primele sase luni, Omniasig a avut venituri din subscrieri de 437,96 milioane de lei, in scadere cu 20,2% fata de iunie 2012.

Topul celor mai mari cinci daune platite de companie pe liniile de asigurari auto in S1:

Omniasig VIG isi va majora capitalul social cu 53,7 milioane de lei (12 milioane de euro), la 440,2 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor, potrivit unui convocator al asiguratorului.

Operatiunea va fi discutata in AGA, programata pentru 8 noiembrie, si va presupune emiterea unui numar de 15,33 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 3,5 lei/titlu, care vor fi oferite spre subscriere actualilor actionari.

In octombrie 2012, actionarii asiguratorului au aprobat o suplimentare de capital de 138,3 milioane de lei (30 milioane de euro), operatiune care s-a incheiat in primul trimestru al acestui an.

Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care detine peste 99% din actiunile asiguratorului roman.

Societatea si-a inceput activitatea sub denumirea BCR Asigurari si, dupa fuziunea cu fosta Omniasig, a preluat denumirea companiei absorbite.

VIG mai detine pe piata romaneasca si Asirom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri