Cursul de schimb a crescut usor pana la 4,4750 - 4,4770 lei/euro in prima ora a sedintei interbancare de miercuri, intr-o piata linistita si cu volume de tranzactionare in media unei sesiuni obisnuite, potrivit dealerilor, citati de Mediafax.

La deschiderea sedintei de miercuri, euro a fost cotat la 4,4725 - 4,4735 lei, cu 0,1 - 0,3 bani peste nivelurile de marti din jurul orei 16:30, de 4,4695 - 4,4725 lei/euro.

Ulterior, cursul a urcat usor pana la 4,4750 - 4,4770 lei/euro, evolutie in linie cu cele inregistrate de cotatiile zlot/euro si forint/euro.

La ora 10:30, euro a fost cotat pe piata interbancara locala la 4,4745 - 4,4750 lei, cu 0,25 - 0,5 bani peste inchiderea de marti. Astfel, leul este in scadere cu aproape 0,1% in raport cu euro.

In acelasi timp, zlotul si forintul erau in stagnare in raport cu euro, dupa ce la deschidere au fost in scadere, potrivit dealerilor.

"Moneda locala a fost aproape nemiscata in ultimele doua sesiuni si credem ca tonul usor negativ din piata titlurilor de stat ar putea afecta leul, pentru care potentialul de apreciere probabil s-a redus", afirma analistii ING Bank intr-o nota transmisa miercuri.

Cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scazut cu 0,28 bani marti, la 4,4684 lei/euro, de la 4,4712 lei/euro luni.

Pe de alta parte, leul s-a depreciat in raport cu dolarul american, rata de referinta urcand cu 0,21 bani, de la 3,3105 lei/dolar la 3,3126 lei/dolar.

Cursul de referinta leu/franc elvetian a crescut de la 3,6276 lei/franc la 3,6330 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Dobanzile afisate miercuri dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi sunt de 1,75% - 2,25% pe an, dupa ce marti au fost de 1,95% - 2,45% pe an, in prima zi a noii perioade in care bancile trebuie sa constituie rezervele minime obligatorii cerute de BNR. Dobanzile sunt cu mult sub rata dobanzii de politica monetara a BNR, de 4,5% pe an.

Banca Nationala a Romaniei ar putea reduce dobanda de politica monetara la 4,25% la urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie pe probleme de politica monetara programata pentru luni, 30 septembrie, potrivit analistilor financiar-bancari. Dobanda de politica monetara ar putea fi redusa in continuare pana la 4% in luna decembrie 2013, conform opiniilor exprimate de participantii la un sondaj intern in cadrul Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR).

La precedenta sedinta de politica monetara, in 5 august, Consiliul de Administratie al BNR a decis sa reduca rata dobanzii de politica monetara de la 5% pe an la 4,5% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri