Romanii care calatoresc in afara tarii cu masina nu vor mai fi obligati sa prezinte la control polita de asigurare raspundere civila auto, incepand cu 1 martie 2007. Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania va semna, in octombrie, acorduri cu statele membre ale Uniunii Europene, pentru eliminarea acestei conditii, a precizat Liviu Stoicescu, presedintele BAAR.

"Dupa semnarea documentului, denumit Multilateral Guarantee Agreement (MGA), clauzele acestuia vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2007, intr-o varianta optimista, sau la 1 martie 2007, situatie mai realista, pentru ca trebuie respectate anumite proceduri care necesita timp", a spus Stoicescu, citat de Mediafax.

Polita RCA din Romania va fi valabila si pe teritoriul Uniunii Europene, odata cu aderarea Romaniei, iar Cartea Verde nu va mai fi necesara. Odata cu extinderea valabilitatii politei RCA, primele de asigurare se vor majora cu circa 30-40%, potrivit Mediafax.

"Semnarea MGA este in interesul Uniunii Europene, pentru ca va reprezenta garantia ca exista cineva care va plati eventualele daune cauzate de un autovehicul inmatriculat in Romania pe teritoriul altui stat membru UE", a afirmat Stoicescu.

Semnarea MGA impune reducerea numarului de autovehicule neasigurate RCA sub 10% din numarul total de inmatriculari, la care se adauga crearea si functionarea Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, conditie deja indeplinita. In plus, acest fond trebuie sa dispuna de disponibilitati banesti in suma de circa 10 milioane de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri