Bursa de Valori Bucuresti a elaborat un proiect privind realizarea unui indice pentru companiile care respecta standardele de guvernanta corporativa. Proiectul este sustinut si de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Indicele ar putea fi lansat anul viitor, si ar include cel putin zece companii listate la ambele categorii ale Bursei, care vor respecta principiile de transparenta pe piata. "Noul Cod al Bursei include principii de guvernanta corporativa. Dupa ce acesta va fi aprobat de CNVM, companiile vor avea o perioada de acomodare de cateva luni. In mod normal, toate societatile listate ar trebui sa accepte si sa respecte aceste principii, iar in caz contrar vor da explicatii", a declarat Septimiu Stoica, presedintele BVB, citat de Mediafax.

Conform acestuia, CNVM ar putea sa adopte Codul Bursei in termen de circa 30 de zile. Codul de Guvernanta Corporativa pentru companiile listate a fost lansat de BVB in anul 2001, iar anul trecut a fost deschis un institut de specialitate, prin care BVB furnizeaza societatilor cursuri de pregatire legate de piata de capital.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri