Compania care va reuni operatiunile de asigurari, pensii si management al investitiilor ale grupului ING in Europa se va intitula incepand cu anul viitor "NN".

Asa cum a fost anuntat in trecut, pregatirile ING pentru realizarea scenariului de baza de separare a diviziilor europene de asigurari, pensii si managementul investitiilor prin intermediul unei oferte publice initiale (IPO) sunt in plina desfasurare. Tranzactia este planificata pentru anul 2014, in functie de conditiile de piata.

In practica, procesul operational de rebranding va incepe doar dupa listarea cu succes pe piata de capital. Pana atunci, diviziile care includ ING Insurance, ING Investment Management si Nationale-Nederlanden vor continua sa isi desfasoare activitatea sub numele actuale.

"Pregatirile pentru a deveni o companie independenta avanseaza conform planului. Anuntul de astazi privind viitorul brand NN este un moment important si subliniaza faptul ca ne aflam in etapa finala de reorganizare a ING Grup" a declarat Ralph Hamers, CEO al ING Grup, intr-un comunicat de presa.

In Romania, NN va integra activitatile ING Asigurari de Viata, liderul pietei de profil, ING Pensii si ING Investment Management. Ca parte a strategiei anuntate la nivel european, toate aceste divizii vor continua sa opereze sub brandul ING pana la demararea procesului de rebranding, care a avea loc cel mai devreme in 2014.

"Ca parte a NN, diviziile de asigurari, pensii si investitii ale ING in Romania vor continua sa se concentreze asupra planurilor de dezvoltare ca si pana acum, investind permanent in sisteme, produse, forta de vanzari si servicii. Contractele clientilor nu sunt impactate in niciun fel de strategia anuntata si raman neschimbate indiferent de deciziile adoptate in contextul acesteia, fiind protejate atat prin obligatiile contractuale asumate de ING, cat si prin reglementarile legale in vigoare", se mai arata in comunicatul de presa al companiei.

Pe segmentul de asigurari de viata, in S1 2013 ING a platit clientilor beneficii pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate cu 41,5% mai mari fata de aceeasi perioada din 2012. Profitul brut inregistrat de ING Asigurari de Viata la finalul primelor sase luni din 2013 este de 5,63 mil. lei.

Pe piata de pensii facultative, 66% dintre persoanele care au incheiat un astfel de contract in S1 2013 au ales ING. Pe segmentul de pensii obligatorii, ING Pensii SAFPAP are peste 1,75 milioane de participanti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »


Setari Cookie-uri