Intervalul de tranzactionare 12-16 iunie s-a incheiat la bursa din Sibiu cu o lichiditate foarte buna, ilustrata de cele aproape 63.500 contracte futures si options si de volumul echivalent in lei de apoximativ 101 milioane, informeaza Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu.
Strategiile participantilor in piata au fost caracterizate de tendinta de marcare a profiturilor prin inchiderea de pozitii pentru scadenta din 30 iunie si de cresterea interesului pentru cea din toamna, informeaza Rompres.

Din perspectiva preturilor, sesiunile au oferit atat scaderi cat si reveniri pe crestere, acestea fiind un adevarat deliciu pentru speculatori, informeaza Rompres. Raportat la fiecare sedinta in parte, se observa ca primele doua zile ale perioadei precizate au fost mai intense, evolutia din urmatoarele trei zile stand sub semnul unui echilibru.

Ziua de luni, 12 iunie, a oferit o lichiditate la nivelul a circa 16.000 contracte futures si options, cu un volum echivalent in RON de aproximativ 26 milioane. Pe fondul unor diminuari destul de mari ale cotatiilor, in special pe SIF-uri, adevarate "vedete" au fost speculatiile intra-day pe pozitii de vanzare, care au produs randamente spectaculoase.

Cele mai cautate contracte ale zilei au fost DESIF 5 Oltenia, cu un total de aproape 4.300. Marti, lichiditatea a urcat la peste 17.400 contracte futures si options, iar volumul echivalent in RON a atins si el o valoare superioara celei de luni, apropiindu-se de 28 milioane.

Prin transferarea a 5.903 contracte futures, derivatele ce au ca activ suport actiunile SIF 5 Oltenia au obtinut primul loc in ierarhia zilei in cauza. in cea de-a treia zi a saptamanii trecute, au fost realizate aproape 10.000 contracte si un volum aferent de 16 milioane lei.

SIF-urile s-au mentinut in topul perocuparilor "jucatorilor", cu un total de 79 % din volumul zilei, iar cea mai buna cota de transfer au obtinut-o aceleasi DESIF 5, cu 3.200 contracte. Joi, lichiditatea s-a mentinut in zona pragului de 10.000 contracte, iar SIF-urile si-au desavarsit suprematia, revendicand din nou circa trei sferturi din rulaj.

Sesiunea de tranzactionare de vineri a oferit un volum de transfer de 10.341 contracte. Derivatele cu cea mai mare cautare au fost DESIF 5, cu 2.877 contracte, dominatia acestora extinzandu-se asupra intregii perioade. in aceeasi sedinta, un volum de transfer foarte bun au marcat DESNP, cele 2.248 contracte ce le- au avut ca suport propulsandu-le pe locul secund in clasamentul zilei.

In ierarhia saptamanii s-au impus DESIF 5 cu 19.130 contracte. Ele au inchis la 1,96 si 1,9995 lei/actiune, valori in scadere cu 0,1298 si 0,1605 lei pentru intreaga saptamana si cu randamente short de 40 respectiv 50 % pentru aceeasi perioada.

DESIF 2 au secondat, cu peste 16.000 contracte, liderul. Cotatiile de final de 1,68 lei/actiune pentru iunie si 1,71 lei/actiune pentru septembrie au ilustrat scaderi de 0,045 si 0,06 lei/titlu pentru cele doua date.

Podiumul e inchis de DESIF 3, cu mai mult de 12.000 contracte, inchiderea de vineri fixandu-le la si 1,79 si 1,81 lei/actiune pentru iunie, respectiv septembrie.

Si sectorul petrolier a avut "adeptii" sai, DESNP marcand un total de circa 7.700 contracte, iar DERRC de circa 4.500. Derivatele pe actiunile "Rompetrol" au inchis la 0,0695 si 0,0712 lei, valori in scadere cu 0,009 si 0,0114 unitati in comparatie cu cele de vineri, 9 iunie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri