Pentru o constatare mai rapida a daunelor auto in Capitala, societatea Carpatica Asig a deschis cinci noi centre de constatare.

"Imbunatatirea serviciilor de solutionare a daunelor a reprezentat si continua sa reprezinte o prioritate pentru Carpatica Asig. In conditiile cresterii volumului de daune instrumentate, deschiderea unor noi centre de constatare vizeaza eliminarea timpului de asteptare." a declarat Ina Crudu (foto), director general Carpatica Asig.

In primul semestru al anului 2013, au fost deschise in Bucuresti 3.887 dosare auto, in crestere cu 50% fata de anul precedent, cand au fost deschide 2.594 dosare pe RCA si CASCO. Pentru aceeasi perioada, valoarea totala a daunelor platite de companie a crescut cu 58,5%, de la 85,9 mil lei la 136,16 mil. lei.

Subscrierile Carpatica au avansat cu 77% la sase luni

Subscrierile Carpatica Asig au cumulat in primul semestru din 2013 un volum de 228,96 milioane de lei, in crestere cu 77% comparativ cu perioada similara a anului precedent, cand s-au inregistrat subscrieri in valoare de 128,75 milioane de lei, potrivit companiei.

Societatea de asigurari a continuat si in perioada mentionata dezvoltarea portofoliului non-auto, consemnand o crestere de 135% a subscrierilor aferente claselor de business non-auto.

Evolutiile cele mai semnificative au fost inregistrate de asigurarile property, al caror volum de prime brute subscrise a crescut cu 143%, asigurarile de locuinta, care au crescut cu 267%, primele brute subscrise pe acest segment crescand de la 2,6 milioane de lei in primul semestru din 2012 la 9,56 milioane de lei in aceeasi perioada a anului curent.

O dinamica pozitiva au consemnat si asigurarile de raspundere civila profesionala (crestere de 113%), asigurarile CMR (crestere de 71%) si asigurarile de accidente persoane (crestere de 57%).

Pentru perioada analizata, valoarea totala a daunelor platite de companie a crescut cu 58,5%, de la 85,9 milioane de lei la 136,16 milioane de lei.

Concomitent cu cresterea de 77% a volumului de prime brute subscrise, compania a inregistrat o scadere cu 30% a numarului reclamatiilor, comparativ cu perioada similara a anului trecut, de la 516 la 360 reclamatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri