Banca Nationala a Bulgariei (BNB) si Comisia pentru Protectia Consumatorilor sunt investigate de procuratura, in urma reclamatiilor tot mai numeroase impotriva companiilor de credite de consum, venite din partea unor clienti care considera incorecti termenii de finantare, relateaza Novinite, potrivit Mediafax.

Investigatia a fost deschisa din oficiu de catre procuratura, dupa ce televiziunea NOVA a relatat ca clientii companiilor de credite de consum nu sunt tratati corect.

Numarul reclamatiilor impotriva companiilor non-financiare care acorda rapid credite a crescut semnificativ in Bulgaria, din cauza termenilor incorecti inclusi in acordurile de imprumut.

Aceste companii sunt inregistrate la Banca Nationala a Bulgariei.

Procuratura va verifica daca BNB si Comisia pentru Protectia Consumatorilor aplica legislatia referitoare la protejarea clientilor companiilor non-financiare furnizoare de credite si cum se folosesc de prerogativele lor pentru a elimina termenii incorecti din acordurile de imprumut.

Parlamentul bulgar a anuntat recent intentia de a stabili un plafon maxim de 20% pentru dobanzile la creditele acordate rapid.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri