Daniel Tudor, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) se va retrage din functie, in conditiile in care nu indeplineste anumite criterii de compatibilitate, atributiile pentru sectorul asigurari-reasigurari urmand a fi preluate de prim-vicepresedintele Daniel Daianu.

"In contextul celor mai recente modificari legislative referitoare la Autoritatea de Supraveghere Financiara, care mentioneaza incompatibilitatea intre membrii Consiliului ASF si membrii Parlamentului Romaniei si din motive personale am decis sa demisionez din functia actual, intrucat eu si sotia mea am putea fi in situatie de incompatibilitate, din punct de vedere juridic. Consider ca este normal sa renunt eu, intrucat sotia mea a fost aleasa in Parlament prin votul uninominal al cetatenilor, pentru un mandat de 4 ani. Consider ca la implinirea exact a unui an in aceasta functie (am fost ales de trei ori) mi-am indeplinit o parte din obiective si am reusit sa imi aduc, atat cat am putut, aportul si suportul pentru piata asigurarilor", a declarat Daniel Tudor.

Decizia vine dupa ce comisiile de specialitate din Senat au adoptat modificarile aduse Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea ASF, printre care se numara si reducerea numarului de membri ai Consiliului ASF.

De asemenea, au fost adoptate si anumite criterii de incompatibilitate pentru acestia. Prin urmare, Daniel Tudor, a anuntat ca se va retrage din functie, sotia sa, Doina Tudor, avand calitatea de Senator.

Autoritatea de Supraveghere Financiara informeaza ca, in urma celor mai recente modificari legislative, a luat act de faptul ca numarul membrilor Consiliului ASF va fi redus de la 11 la 9 si de modificarea situatiilor de incompatibilitate care pot surveni pentru membrii Consiliului ASF. Pana la numirea noii componente, restransa la un numar de 9 membri ai Consiliului, atributiile vicepresedintelui ASF pentru sectorul asigurari-reasigurari vor fi preluate de prim-vicepresedintele Daniel Daianu (foto), dupa ce demisia domnului Daniel Tudor isi va produce efectele.

In incompatibilitate s-ar putea afla si alti membri ai Consiliului ASF, precum Mircea Ursache (Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare) si Ion Giurescu (Sectorul Pensii Private).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri